TV4 har blivit travsportens dödgrävare

Åke Svanstedt! Säger bara det, hur skulle TV4 överleva utan Åke Svanstedt. Denna skitkanal där 40% av sändningstiden spenderas på reklam har tagit som sin livsuppgift att "sätta dit" en av Sveriges mest respekterade och framgångsrika travtränare. Orsaken enligt mitt sätt att analysera ärendet är väl främst att Svanstedt klart och tydligt beskrivit sin yrkesroll, han har ett antal hästägare som betalar för att han skall göra sitt jobb och förväntar sig resultat. Därför bestämde sig han sig för att göra det han är bra på nämligen att se till att hästarna han har i träning skall prestera maximalt.

                                               
                                            Hackkyckling i travsverige

Resultatet av detta blev att han som en av de första i branschen klargjorde att han vägrar ägna stora delar av arbetstiden åt att genom telefon redogöra häststatus, placeringschanser och en massa annat för media. Utöver detta blev han förbannad rent ut sagt på TV4 och deras så kallade journalister vilket inte är det minsta förvånade. Han har satt ner foten och visat var skåpet skall stå. Jag är fullständigt övertygad om att flera av hans kollegor skulle vilja göra samma sak men inte vågar beroende på rädslan för att råka ut för medial bannlysning på samma sätt som Svanstedt. Detta fick TV4 att med alla till buds stående medel försöka misskreditera Svanstedt vilket gjorde att man letade reda på några som var villiga "gå ed på" att han tidigare för ungefär fyra år sedan använt otillåtna medel i sin träning. Vissa av dessa vittnen skall till och med ha fått betalt av reklamkanalen för att ställa upp som vittnen.  

Att TV4 med sina självgoda travexperter går i bräschen är inget som förvånar, ett knippe "experter" som blivit trampade på tårna måste naturligtvis visa vem som bestämmer. Det har säkert inte varit speciellt svårt att få med sig ansvariga i travsporten på gladiatorvagnen, det finns alltid några som känner för lite extra uppmärksamhet. Vad de kanske inte riktigt förstått är väl att liknande vendettor skadar travsporten mer än det gagnar.

                                        
                   Ponnytrav tillhör nog de ärliga sporterna... eller..?

"Ärlighet vara längst" brukar det heta, detta är sen länge ett begrepp som kommit på skam. Att klippa till Svanstedt så till den milda grad efter hans "erkännande" att han gav en stallhäst fördel genom en "otillåten förflyttning" på upploppet är inget annat än patetiskt. Bara för att han är stor, ärlig och framgångsrik så måste travets disciplinnämnd statuera exempel. Dessa potentater kommer att få en grannlaga uppgift om de skall leva upp till sina ideal, framtiden kommer att ställa ordentliga krav på deras sätt att utdöma bestraffningar. Ingen skall inbilla mig att nån i fortsättningen erkänner en förseelse om det visar sig att straffet blir som i Svanstedtfallet, avstängning i 28 dar samt 100 000 i böter. Ändå kan vi vara övertygade om att precis samma styrningar kommer att förekomma även framöver.

Ärlig körning och rättvisa förhållanden är självklart nåt vi som spelare önskar men alla skall veta att det handlar om pengar och då är inte alltid rättvisa det som ligger längst fram på skakeln. Det är inte bara inom travsporten man försöker mörka vad som är rätt eller fel, det förekommer i alla idrotter. Inte får Zlatan böta hundra tusen och blir avstängd en månad om han myglar till sig en straff som göra att jag som spelar tips förlorar x antal kronor. Kanske nåt att fundera över.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0