EU-valet, ett jippo utan värde.... för mig!

Varför skall jag rösta i EU-valet? En fråga som ställs av allt fler men ändå en fråga som samtidigt nonchaleras av allt fler. Har själv frågat flera av mina vänner och bekanta och får ett otvetydigt svar: Vadå EU-val, varför skulle jag ens bry mig när ingen bryr sig om mig. Bryssel och Strassbourgh, två städer som enbart innebär enorma kostnader för Sverige.

                                               
                                                         Vem bryr sig....?

Tydligare än så kan det väl inte bli, oavsett vad våra EU-kåta valbara politiska representanter från alla partier försöker intala oss.
-Jag skall jobba för minskad införselkvot av alkohol hojtar exempelvis Kristdemokraten Holger Gustafsson och försöker låta som ungdomarnas räddare. Var det inte Holger som tidigare stod på barrikaderna och värnade om den fria handeln mellan de europeiska staterna, utan socialistiska inskränkningar. Cecilia Widegren går steget längre och lobbyar för att Moderaterna kommer att göra allt för att Sverige skall få lov att skjuta av en del av korpbeståndet. Det gäller att jobba med de stora frågorna, Sverige skall minsann visa övriga Europa att vi uppe vid polcirkeln inte är att leka med, vi vet våra rättigheter och kommer att vara ett föregångsland om man får tro valpropagandan. Sanningen är väl närmast att Sverige är ett perifert inslag i debatten, det enda vi bidrar med fullt ut är medlemsavgiften, där är vi verkligen med i den främsta truppen.

Som avslutning måste jag fråga, är det nån som betraktar dessa politiska ordvrängare som trovärdiga? Svarar du ja så är du troligen en av de få, kanske  30%, som röstar i EU-valet den 7 juni. Själv tänker jag bojkotta detta spektakel, främsta skälet är att jag avskyr att fungera som en politiskt manipulerad schimpans, en överkörd världsmedborgare med representanter som huvudsakligen valt att betrakta mig som enbart ett trappsteg mot sin egen karriär och sitt eget välbefinnande.

Kommentarer
Postat av: Oven

Men Ronny, en icke lagd röst är ju en röst extra rösts övervikt för allianspatrasket! Värt att tänka på.

2009-05-15 @ 23:56:24
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Så sant visserligen, men jag får väl hoppas på kvittning, alltså att några borgarväljare skiter i valurnan också på samma grunder som jag.

2009-05-16 @ 08:49:54
URL: http://ronson.blogg.se/
Postat av: Oven

Får gratulera på namnsdagen!

2009-05-16 @ 14:50:08
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Tackar och bockar, en riktig högtidsdag minsann.

2009-05-16 @ 15:47:37
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0