Två svaga "kedjor" ikvällens match!

Kvällens debatt mellan regeringspartierna och oppositionen blev väl vad man kunde förvänta sig. En hel kundkorg med skåpmat plockades ihop från båda kanter, en hopplockad korg som i alla fall inte lyckades överraska mig med sitt innehåll. En sak är säker, Reinfeldt behöver inte oroa sig för ordförandeskapet i EU, det behövs ingen "borgfred" med en opposition på tomgång.

                                                        
          Oppositionens förstakedja Mona Sahlin helt ur slag

Tycker partiledarna/språkröret genomförde debatten som förväntat om man undantar Mona Sahlin (S) och Göran Hägglund (KD). Mona Sahlin verkar mest rädd för att komma till korta i varje inlägg, talar och agerar som en förskrämd tonårstjej, mest intresserad av att hålla en så låg profil som möjligt. Detta i en situation där det finns alla skäl i världen att köra hårt, att ifrågasätta och påpeka alliansens brist på åtgärder i finanskrisen och arbetslöshetens spår. Nä, istället ber hon nästan om ursäkt och lägger lite försynt fram sina spörsmål som hon inte riktigt verkar tro på själv och sitt budskap emellanåt.

                                  
                       Hägglunds inhopp direkt svaga

Kristdemokraternas Göran Hägglund är definitivt alliansens fjärdekedja för att prata i hockeytermer, en avlastare som släpps in för att spela 0-0 då övriga i laget behöver en extra andhämtningspaus. Likheten med Mona Sahlin är att även han förlorar i sina inhopp, lyckas inte hålla ställningarna som avsett. Däremot lyckas både Lars Ohly (V) och Maria Wetterstrand (MP) föra oppositionens talan på ett både intilligent och medryckande sätt, trovärdiga och hängivna, de lyckades med saklighet sätta lite press på regeringens sätt att hantera krisen. 

Reinfeldt (M) tillsammans med major Björklund (FP) och LAS-slaktaren Maud Olofsson (C) försöker ju ändå att låta trovärdiga även om det inte alltid används argument som är rumsrena eller där sanningshalten i vissa frågor definitivt kan ifrågasättas. Men deras engagerade sätt att framföra sina synpunkter får oss att lyssna vilket jag tyvärr inte kan säga om Mona Sahlins inlägg i debatten ikväll. Kanske politiskt duglig men medialt en katastrof. Dags att börja tänka strategiskt, det är inte mer än ett drygt år kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0