Folkpartiet, de sjukas fiende nr 1

Privatiseringsivern med (FP) i spetsen har än en gång kört i diket. Konsultfirman som fått uppdraget (kostnad 73 000 kronor) att undersöka effekterna av en eventuell privatisering av sjukvårdsupplysningen rekommenderar politikerna att INTE genomföra en förändring. Den borgerliga majoriteten struntade i rekommendationen, privata intressen skulle ta över oavsett vad som framkommit. 

                                                
                                        Farlig Privatiseringsivrare...

När Ismail Kamil (FP) ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Uppsala läns landsting fick frågan av Aftonbladets reporter om varför man anlitat konsultföretaget säger han att "...väntetiderna till rådgivningen har legat över målet så vi måste prova en annan driftsform". Han fortsätter, "... är personligen övertygad om att privat konkurrens leder till bättre kvalitet...".

Nästa fråga till Ismail: Tycker du kvalitén blev bättre i Stockholm när privata Medhelp tog över?
-Jag har ingen aning om det.

Ni beställde en konsultrapport för 73 000 kronor men struntade i slutsatsen, varför?
-Vi gjorde en annan bedömning.

Du har inte granskat vad som hände i grannlänet, gått emot konsulten och inte lyssnat på dina egna anställda. Hur tycker du själv att du har hanterat frågan?
-Perfekt.

Är det nån mer än jag som i denne dryge folkpartist ser en privatiseringsivrare som ser till att inget får komma ivägen för ideologin. Varken experthjälp eller erfarenheten från grannen Stockholm kan rubba denne borgerlighetens vapendragare. Han betonar istället hur viktigt det är med konkurrens, och vilka oanade krafter som ryms i själva privatiseringen.

Bara att beklaga, människan är inte längre värd ett ruttet lingon i Folkpartiets Sverige där bonus utbetalas till den som kan skrämma skiten ur en stackars sjuk människa så att denne aldrig mer kommer på tanken att ringa till nån sjukvårdsupplysning där ackordsarbete blivit en realitet.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0