Något att skriva hem om....

Läser som vanligt Lidköpingsnytt och fascineras av kommentarerna på artiklar av olika slag. Senaste heta diskussionsämnet är arbetsvillkoren i Sverige, eller rättare sagt vissa politikers sätt att försöka ta död på arbetsrätten där LAS (Lagen om AnställningsSkydd) är det stora hatobjektet. Numera har dessa bakåtsträvare valt att kalla förslagen till förändringar för MODERNISERING av arbetsrätten, vi måste anpassa lagen till 2000-talet säger man och försöker få oss att tro att lagen har blivit omodern. "Moderniseringen" är bara ett sätt att undan för undan backa tillbaks i tiden, att återgå till tiden innan den så kallade svenska modellen blev verklighet. En framgångsrik modell där arbetsmarknadens parter kunnat nå uppgörelser i samförstånd och respekt som i sin tur skapat arbetsfred och välstånd.  Borgarnas strategi är att ta ett litet steg i taget, att sakta men säkert urgröpa arbetsrätten tills den anpassats till de villkor de själva vill ha. Förhoppningsvis kommer detta inte att ske men då gäller det att den fackliga rörelsen är vaksam, inga fler undfallande fackliga nickedockor som tyvärr har blivit alltför vanligt på sistone.

                                           
                             Överflödig informationsskrift i framtiden....?


En av dessa moderniseringsivrare är lidköpingsmoderaten Jan Manitski som i sitt senaste inlägg talar om att han minsann för tillfället arbetar på ett varv i Texas. Där ser man på arbete på ett helt annat sätt än i Sverige, där får den som vill arbeta och tjäna pengar (märk väl VILL arbeta, min kommentar) gärna arbeta 10 timmar om dan, 6 dagar i veckan plus 8 timmar varannan söndag berättar moderaten stolt. Vilka fantastiska möjligheter man har i det landet säger jag, jobba som en slav i två månader tills projektet är klart därefter adjöss, ta dina pinaler och dra. Familj, fast bostad, planerad ekonomi, trygghet, vad är det ställt i relation till möjligheten att få arbeta som en slav tills arbetsgivaren sparkar ut dig.

Slutsatsen av hans inlägg blir väl ändå att i Sverige VILL MAN INTE arbeta, enbart ställa krav på arbetsgivare och samhälle. En rättvis överenskommelse mellan två parter är inget denne blåmoderat har något till övers för vad jag förstår. Detta är naturligtvis drömmen för lidköpingsmoderaten, han kommer med säkerhet att arbeta för att den amerikanska modellen skall införas även i Sverige, vilket lyft för svensk arbetsmarknad, vilket lyft för svenska arbetsgivare, vilket lyft för svenska arbetare, vilket lyft för ....?? Jag ryser vid blotta tanken att dessa bakåtsträvare skall få chansen att förstöra vad som byggts upp under snart ett sekel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0