Vilket drag - ser fram emot annandag jul

Biljetterna försvinner som smör i solsken. Annandagsderbyt i bandy mellan Villa/Lidköping och IFK Kungälv i den nya hallen är redan en publiksuccé. Av tillgängliga 4200 platser är redan fler än 3500 sålda i förköp, ingen dålig början minsann. Kanske alla som ifrågasatt intresset för bandy kommer att få tänka om, hallbyggena i Sverige är utan tvekan en orsak till att bandyn får ett rejält uppsving. Biljetten nedan kommer att bli oerhört värdefull framåt jul, kanske Villa skulle gjort som SJ gör numera, sett till att blijetten är personlig. Risken är annars att svartabörshandeln med Villabiljetter blir en stor marknad. Detta var mest avsett som ett skämt men, men...!!

            

                                            En eftertraktad handling

Utan att på nåt sätt jämföra med ishockeyn så kan vi väl konstatera att utan hockeyhallar hade sporten inte varit vad den är idag. Ingen kan väl tänka sig att ishockey skall spelas utomhus numera. Visserligen försöker man skapa lite nostalgiska vibbar då och då genom att lägga nån enstaka match på uterinkar men detta är enbart av just nostalgiska skäl. Jag är övertygad om att intresset för bandyn, eller "sporten med det lackröda nystanet" som den en gång i tiden kallades, kommer att gå en intressant framtid till mötes. De som idag påstår att bandyn är död om några år är väl ungefär samma typ av dödgrävare som de som fanns då jag spelade bandy på 60-talet och Lidköpings kommun byggde den konstfrusna bandybanan. Bortkastade pengar ansåg kverulanterna och ojade sig och påstod att bandyn kommer att vara stendöd om tio år och pengarna kunde används till nåt nyttigare. Märkligt men bandyn lever fortfarande i högönsklig välmåga efter fyrtiofem år, om än i begränsad internationell omfattning. Lidköpings kommun lever också i välmåga trots denna "vanvettiga satsning" på en konstfryst bandybana. Tur att det trots allt finns några visionärer som inte är livrädda för allt nytt.

Att tillsammans med 4200 andra bandyvänner kunna gå till annandagsmatchen med en biljett inköpt i september i handen känns som ett privilegium. Jag tillhör den skara som tror att de flesta av dessa drygt fyratusen kommer att fortsätta stötta Villa/Lidköping under säsongen, en säsong som för oss känns ovanligt spännande med nya ledare, nya intressanta spelare och inte minst nya förutsättningar för bra bandy genom att hallen alltid ger perfekta isförhållanden. Först skall vi kämpa på utomhus några matcher sen gäller det...! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0