Svinaktigt att servera en fånge fågel


                                                        
                                               "Restaurang" Brinkeberg i Vänersborg

Det är inte lätt att vara intagen på nån av våra fånganstalter har jag förstått efter gårdagens upprörande uppgifter i media. På Brinkebergsanstalten i Vänersborg serverades de intagna fläskfilé vilket inte passade några av de intagna (gissa varför). De blev istället serverade kycklingfilé. Nu har en av dessa gourmander skickat en klagoskrift till Justitieombudsmannen JO och påstår sig blivit diskriminerad. De som stoppade i sig fläskfilé fick TVÅ köttbitar medan denne stackars fågelätare endast fick EN bit på tallriken. Om restaurangen på Brinkeberganstalten har fullständiga rättigheter förtäljer inte historien men det skulle inte förvåna. 

                                                                   
                                                                   Diskriminerad


Nånting för JO att arbeta med och jag är övertygad om att man kommer att lägga ner både tid och pengar på att utreda hur det förhåller sig. Flathet och undfallenhet är snart det enda som det finns gott om i vårt land numera, dags att sätta ner foten och visa vad som egentligen borde gälla.

                                                         
                                        
   Här var det inga filéer inte, sönderkokta grönsaker med gråsej..., kalas för di gamle!
                                                      

En situation som den här får mig omedelbart att tänka på de otaliga debatter som förts under senare år vad gäller maten till våra gamla. Eller hur man på alla sätt och vis försöker sänka kostnaderna för skolmaten, den får inte kosta mer än kanske 6-7 kronor. Kanske dags att skolelever och gamla börja skicka klagobrev till JO med synpunkter på detta med diskriminering. Är övertygad om att många av våra gamla skulle vara ytterst tacksamma för en fin kycklingfilé då hemtjänsten kommer med maten, men det är klart de är ju bara en belastning för samhället till skillnad från alla duktiga och kreativa gäster hos kriminalvården. 

Att fångarna skall leva på vatten och bröd är väl kanske att ta i men nån jävla ordning får det väl bli även inom kriminalvården.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0