Det skall löna sig att arbeta, för vissa...

Det skall löna sig att arbeta, man skall kunna leva på sin lön! Detta budskap har Moderaterna trummat i oss under en massa år, det skall löna sig att arbeta, ingen skall tvingas leva på bidrag. Efter senaste tre åren har väl budskapet tonats ner en aning, nu är det till och med tillåtet att leva på beredskapslön/-bidrag enligt borgerlighetens företrädare.

                                          
                                        Inga lönestopp här inte...

Några som definitivt kan leva på sin lön är Annika Falkengren, VD på krisbanken SEB. Trots felspekulationer och miljardförluster har Annika Falkengren plockat ut över 20 miljoner kronor i lön under 2008. Hon är inte dock inte ensam på SEB om att se om sitt hus. Björn Jansson och Henric Falkenberg, analyschef respektive aktiechef på investmentbanken Enskilda tjänade 14,4 respektive 14,3 miljoner, siffror som rapporteras från Skatteverket.

Detta i ett läge där de flesta andra får bita i det sura äpplet och dra ner på både lön och arbete då det går dåligt. Bankvärlden spelar i en egen division, oavsett resultat så betalas fantasilöner. Motiveringen brukar vara att det gäller att betala bra lön för att säkra rekryteringen av kvalificerade medarbetare. Var fanns de kvalifikationerna under 2008? Girigheten hos dessa baltikuminvesterare visar väl att kvalifikationerna inskränkte sig till enbart girighet. Trots detta ger det löner som det definitivt "går att leva på", för att citera Moderaterna. Sverige och världen i ett nötskal oavsett om Anders Borg och vapendragaren Odell påstår sig arbeta för striktare bonusregler. Tro´t den som vill, jag gör det inte! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0