Friskt vågat hälften vunnet.

Hur skall det gå med den planerade och numera beslutade Vara Horse Arena undrar många. Att tre entreprenörer satsar stora summor och förhoppningsvis ser möjligheterna med denna hästsportarena på Varaslätten är inget som med automatik lotsar över tvivlarna till visionärernas hästbox om man säger så. Istället så verkar det finnas många tvivlare, det kommer aldrig att lyckas, det innebär kraftigt höjd skatt i Vara kommun och ett antal andra pessimistiska profetior finns att läsa varenda dag i tidningarna. 

                                              

Senast i raden av tvivlare är Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall som på sin blogg med viss återhållsam förtjusning konstaterar att satsningen kommer att innebära konkurs för bolaget. Vara Horse Arena-satsningen gör enligt Hedvall att varaborna väljer att flytta till Lidköping vilket han ser som enbart positivt för "sin" kommun. Frågan är väl varför vissa tror så enormt på idén att de satsar hundratals miljoner i ett projekt som andra är övertygade om (ja till och med hoppas) att det går åt h-e rent ut sagt. Kan det ligga nån annan rädsla för storsatsningen bakom denna tveksamhet? Att det skall påverka de egna intressena negativt som exempelvis Axevallatravet, ridklubbarnas verksamhet i närområdet får det tuffare, det utarmar de mindre hästanläggningarna o.s.v. 

                                         

Som vanligt gäller det ju att se om sitt eget hus och hoppas att grannen inte får större äpplen än vad jag får. Friskt vågat, hälften vunnet brukar det heta men det är inte alla som vill acceptera detta. Bara att se på bygget av Evenemangshallen i Lidköping, inte alla som ställer upp på den satsningen heller. Rädsla brukar sällan vara ett sätt att skapa innovationer och framsteg, att bromsa sig fram i livet leder knappast till framsteg. Som sagt, friskt vågat hälften vunnet står sig fortfarande ganska bra. Återstår att se om Vara överlever som kommun efter detta. Kanske tvingas slå sig ihop med Lischöping framöver?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0