Visst är jycken värd en Armani-kostym

Kan inte låta bli att ha lite synpunkter på ett teveinslag från igår kväll. Inslaget handlade om en modebutik för hundar i LA, Californien. Ägarinnan till denna modebutik himlade med ögonen och berättade hur hon fick idén till denna fantastiska affär som länge hade saknats i det välbeställda området. Hon hade nämligen promenerat med sina två stora hundar och "märkt att den ena av hundarna kisade mot solen". Efter att hon satt en basebollkeps på hundstackarn kisade han inte längre vilket naturligtvis innebar att fler hundar, och katter med för den delen, absolut behövde ett ställe där man kunde bli uppklädd från topp till tå.

                                          
                                          Respektfull utstyrsel??

Hon beskrev på ett målande sätt hur en liten Chihua-hua-vovve med hjälp av kamouflagekläder eller skinnställ kunde bli riktigt "maffig" och skapa respekt i sin omgivning. Bevare mig väl, en minihund som med hjälp av lite Hells Angels-utstyrsel skulle likna en hund av mastiff-ras, det blev bara för mycket. 

Självklart blev "modehuset" succe, det här var ju i USA och ägarinnan var otroligt stolt över att folk verkade förstå vad djuren egentligen behövde. "Tycker att hundar skall behandlas med större respekt än människor" var hennes klockrena slutreplik. Om hon verkligen menade vad hon sa så skulle hon naturligtvis elda upp hela skiten och låta hundarna verkligen få den respekt hon efterlyste, det vill säga slippa bära en massa idiotiska utstyrslar som matte luras kränga på dom. Men som sagt, USA är ju möjligheternas land som vissa gärna vill efterlikna, varför inte pröva nåt liknande i Lidköping, här är ju trots allt ganska hundtätt. Jag bjuder frikostigt på denna etableringsidé i arbetslöshetens och frihetens tidevarv. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0