Dagen A som i Aprilskämt

Idag är det första april, årets "lurigaste" dag. Såg på SVT:s morgonnyheter att det aprilskämt som fortfarande står sig bäst i hård konkurrens är 60-talstipset om nylonstrumpan framför teverutan som skulle ge färgteve. Svårt att säga hur många som testade men det var säkert ingen liten skara tittare som gick på skämtet.

Dagens NLT har hittat en stor tranflock i Örthagsparken som självklart lockar till sig ett antal fågelskådare. Lidköpingsnytt.nu spinner vidare på miljötänkandet genom att placera små vindkraftverk på de höga husen som planeras i Hamnstaden. Dessutom några snurror på pirarna och ute i sjön. Det bästa med detta skämt är att det redan kommit ilskna kommentarer om vansinnet med dessa idéer. Det är just detta som är aprilskämtets verkliga syfte och så förbaskat roligt, att få se eller höra någon som går på skämtet. Därför gäller det att verkligen tänka igenom den information som ges under dagen, analysera sanningshalten i allt som sägs eller skrivs.

              
                                                  Ingen trevlig syn

Har precis kommit hem från en handlarrunda på stan och såg till min bevikelse att den renoverade skutan Mina som ligger i hamnen bara hade masterna över vattnet. Av nån anledning har båten under morgontimmarna tagit in vatten och står nu på botten. Sabotage kanske, den kostsamma renoveringen av Mina har ju tyvärr irriterat en del som svurit över att kommunen satsat pengar i ett onödigt projekt. kanske vore bättre att ha båten förtöjd ute vid Lurö!          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0