Snön lyser vit på taken - och mycket dessutom

NU RÄCKER DET! Att snön fortsätter att vräka ner börjar faktiskt bli lite jobbigt. Trots att jag inte har några åtaganden vad gäller skottande eller annat så blir det ändå lite för mycket av detta vita kostnadskrävande elände. Kommunernas gatukontor eller samhällsbyggnadsfunktioner eller vad de nu kallas kommer att få ett rejält minus i kassan då vinterns snöröjningskostnader skall summeras. 

                     
              Till och med Magnus Gabriel de la Gardie skulla varit imponerad av snöhögarna

Inte nog med att det kostar, det börjar även bli fara för liv och lem. Den ena byggnaden efter den andra rasar vilket fick till följd att Lidköpings kommun tog beslutet att stänga alla fritidsanläggningar och andra byggnader där det kan finnas risk att tak och byggnader kan falla samman. Räcker att ta en titt på Vänersborgs Arena, jag måste tillstå att jag lider med de ansvariga i denna trestadskommun. Som om det inte skulle räcka med det ekonomiska eländet som varit. 

                                         
                                        Att stoppa huvudet i sanden..., förlåt snön var det. 

  
                                     
                                                                Vi ses till våren....


Har gjort några rundor i stan under dagen och konstaterar att det är många som kämpar med snön på olika sätt. Både stora och små maskiner far runt och försöker hålla något så när rent från snö men det är ju nästan omöjligt eftersom det fortsätter snöa samtidigt som det blåser.

                                
Kinnekulletåget går inte att stoppa trots snöoväder. Här handlar det mer om att ploga snö än att köra passagerare.

Att tågen har problem kan väl knappast vara en överraskning för nån. Hur skulle banverket egentligen kunna hålla alla växlar och spår rena från snö under dessa förhållanden? Det är enkelt att kräva att tågen skall gå oavsett väder men om man tänker efter lite vad som krävs för att det skall fungera så kanske vi blir lite mindre kritiska. Att en fjärrstyrd växel nånstans ute på banan inte kan ändras beroende på att det fallit en isklump från ett tåg och lagt sig i växeln är sånt som händer. Lösningen är att ställa en livs levande "växelrensare" vid varje sån växel för att se till att den fungerar. Kan detta möjligen falla på kostnaden tro? Ja, ja, vi får se vem som löser problemet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0