Sopor hittar man i många sammanhang

Försöker få lite distans till OS i Vancouver vilket inte är det lättaste då teve matar oss med guldmedaljer, felvallningar, tårögda ledare och fullständigt utpumpade tävlande. För att göra livet lite mindre spännande och glamouröst tänkte jag skriva lite om de senaste minidebatterna i Lidköpingsnytt som bland annat handlar om Kartåstippen, eller återvinningsanläggningen som de väl egentligen heter.

                                             
                           På väg från Kartåstippen till Nossebro marknad...??

Någon har återigen haffats av polisen för att ha plockat med sig prylar från tippen vilket självklart inte är tillåtet. Det intressanta är att läsa alla kommentarer där många anser att detta är skitsaker som polisen inte skall bry sig om. "Kan väl inte vara nåt att lägga tid på" eller det vanliga argumentet "det finns väl större saker att utreda". Detta ologiska resonemang innebär tyvärr att alla brott förutom mord tydligen skall nonchaleras. En sån skitsak som att plocka grejor från tippen kan tyckas oförargligt men vad skulle bli följden om det vore accepterat? Jo hela återvinningsanläggningen skulle riskera att befolkas av "sakletare" vilket vore vare sig trevligt eller ofarlig.

För att ytterligare visa på hur framförallt ungdomar tappar respekten för ordningen i den lilla formen är en annan artikel i tidningen som handlade om att polisen stoppat en körkortslös bilförare. Här kommer samma kritik på bordet, "varför lägga krut på nån som inte har körkort då det finns så mycket annat att jobba med" eller "varför jaga ungdomar som buskör lite med A-traktorer eller EU-mopeder". Min första tanke blir att detta inte är speciellt mycket att fästa sig vid men efter lite eftertanke så kommer jag ändå till slutsatsen att ungdomarna mest ser polisen som en fiende. Inte så konstigt egentligen för tyvärr är väl många av dagens unga inte speciellt benägna att lyssna på andra än sina jämnåriga om ens det.

                                              
                                                      En klassisk ordningsman

Kanske det var på samma sätt även i min ungdom? Njae, får nog dra på svaret lite, visst var vi kanske också lite rebeller och egensinniga men kom Rolf Egnell och hans kollegor åkande i gamla "Svarta Maja" med sökarljus på taket så var det bara att hålla käften och göra som vi blev tillsagda annars j...! Bra eller mindre bra..., bedöm själva.

Nu skall jag återgå till viktigare saker, teven står på och tydligen är det nån svensk medalj på gång igen för det är ett sjuhelsikes liv på både reportrar och expertkommentatorer. Eller kan det möjligen vara Patrik Sjöberg som hojtar om att Charlotte Kalla är överskattad och mest hör hemma i nåt "Åremästerskap eller annan skit" som han sa före Kallas guld. Sjöberg har ju många OS-guld eller...?   

Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din blogg - den har verkligen potential :)!

2011-07-20 @ 08:59:19
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0