Inget utanförskap för den med dubbel lön

Det var ju i första hand moderaterna som myntade begreppet utanförskap i valrörelsen 2006. Detta tillsammans med arbetslinjen, bidragsssamhälle, rättssamhälle, rättvisa, skattesänkningar, och en massa andra nästan bevingade politikeruttryck gjorde att de tillsammans med sina allianskollegor kunde vinna valet.

En annan fråga där alliansen fullständigt tillintetgjorde den då sittande regeringen var detta med att departementsanställda uppbar dubbla löner. Utöver sina rejält tilltagna löner från sina arbeten på departementen fick de dessutom styrelsearvoden från de statliga bolag de representerade i styrelserna. Detta skulle omedelbart "rättas till" enligt en av alliansens mest högjudda kritiker, alltså Maud Olofsson.

                                         
                         Kanske dags göra nåt Maud och inte bara vara stor i käften 

Aftonbladet visar idag på ett stort antal personer på olika departement som har dubbla löner. Bland annat en departemensekreterare, som utöver in lön på 700 000 kronor plockar ut runt 435 000 i styrelsearvode från några statliga bolag, en representation som egentligen enligt Maud och kompani borde ingå i hans arbetsuppgifter som anställd. Visserligen före valet 2006 men ändå.

Detta skulle omedelbart rättas till efter valet 2006 enligt Maud Olofsson. Idag kom alltså det väntade svaret från alliansen. Tyvärr har vi på grund av finanskrisen inte haft tid att ta tag i detta men vi avser givetvis att rätta till eventuella felaktigheter. Finanskrisen får skulden även för detta, egentligen är det troligen sossarnas fel på samma sätt som dagens kommunikationselände beror på förra regeringen enligt alliansens supernolla Åsa Thorstensson. Vadå väder, har det snöat Åsa? Insnöad var ordet sa Bull, snöat inne sa Bill.

En av lösningarna Maud och hennes vänner (låter som en barnbokstitel) föreslår är att istället för dessa styrelsearvoden höja den vanliga lönen för de som "drabbas". Jag har själv under flera år suttit i bolagsstyrelser som arbetstagarrepresentant där all personlig ersättning gick till det fackförbund jag representerade. Alltså inte en krona i egen ficka om jag uttrycker det så Jag hade ju redan en lön från det bolag jag arbetade för på samma sätt som departementsfolket. Skall bli intessant att se vad som händer innan valet, antagligen hinner alliansen inte med detta simpla problem. Nu handlar det i första hand om att än en gång fånga väljarna med allehanda lockbeten för att få chansen att ytterligare en fyraårsperiod bygga vidare på orättvisorna i samhället. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0