Vad gör man hos polisen efter tre??

Vad gör man på banken efter tre? En gammal fråga som figurerat i olika sammanhang under många herrans år. Nu är det dags att damma av frågan men istället för banken är det polisen som denna gång är frågeobjektet.

Orsaken är att en bekant häromdagen kom körande i sin bil i centrala Lidköping och blev i en korsning påkörd rakt i sidan av en bilist som dessutom kom från vänster. Efter diverse diskussioner ringer min bekant till polisen som ber de inblandade åka till polisstationen för att göra en skriftlig anmälan om det inträffade.

                                       
                           Det var bättre stil och mer ordning på ordningsmakten förr

På polisstationen fyller alla i sina papper under överinseende av en polis varefter min bekant går ut till sin bil där hans hustru sitter. Hon har under tiden maken var inne på stationen noterade bilnumret på den andra inblandade bilen och när de tittar på den ifyllda skadeanmälan upptäcker de båda två att bilnumret inte stämmer överens med den bil som avses. Vid en kontroll visar det sig att det uppgivna numret tillhör en bil i en helt annan del av landet. Alltså har den påkörande unge herrn helt enkelt bluffat inne på polisstationen.

Det som är anmärkningsvärt är att polisen som tog emot skadeanmälan inte kollade vare sig körkort eller nykterhet hos nån av förarna. Det är alltså fullt möjligt att den som orsakade olyckan kunde lämna polisstationen utan att ha giltigt körkort, kan ha varit onykter eller på annat sätt drogad och dessutom kört en stulen bil. Eftersom han med framgång kunde bluffa med bilens idenditet så verkar inget vara omöjligt. Därför min inledande fundering, vad gör man på polisstationen efter klockan tre? Sover eller helt enkelt är för lata eller ointresserade för att göra ett ordentligt polisiärt arbete?

 

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0