Villa rasade som ett korthus, både på plan och i tabellen

Efter kvällens match mellan Villa och Vetlanda undrar jag vad som hänt med Villa-laget. Man saknar det där lilla extra modet att gå på mål, inspiration, fart och framförallt vinnarinstinkt. Hela tiden ett överdrivet säkerhetstänkande som lägger sig som en kvävande matta över både kreativitet och vilja. Om laget inte får/vill/orkar plocka fram den där extra växeln i anfallet ens på hemmaplan så är det svårt att övertyga, speciellt mot ett lag som Vetlanda som spelar disciplinerat försvarsspel men dessutom vågar ställa om till anfallsbandy med både fart och kunnande.

                                            
                                         Inte speciellt samspelta för tillfället

Villas spel är för tillfället mördande förutsägbart vilket innebar att Vetlanda hade läst in spelidéerna, eller avsaknaden av idéer, redan efter en kvart och kunde då lyfta upp det egna laget en bit och skapade genom detta flera vassa chanser. Visserligen kom även Villa fram vid några tillfällen men åstadkom oftast bara hörnor eller frislag även om Jesper gjorde 1-0 strax före paus. Sex insläppta mål skapar naturligtvis frågor kring försvarsspelet men jag saknar i första hand strukturen i anfallsspelet. Mest lyftningar och andra chansbollar som kan lyckas men oftast rinner ut till ingenting. Detta innebar att Vetlanda gång på gång kunde ställa om till snabba kontringar efter att ha stoppat Villa 10-15 meter in på sin egen planhalva.

Dags att Edlund och Holopainen tar sig en riktig funderare på hur man vill att fortsättningen skall se ut. Det gäller att få spelare som Prinsen, Daniel, Johan, Henrik och Jesper att tro på det dom gör, nu verkar dom mest hoppas att bollarna skall rulla rätt vilket inte räcker mot ett heltaggat motstånd som Vetlanda. Dags att visa annan inställning mot Haparanda/Tornio på söndag. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0