Enn SANN Norgehistoria

Kör du motorcykel så ÅK INTE TILL NORGE!! En kvinnlig bilist har friats av tingsrätten i norska Tønsberg efter att ha krockat med en motorcykel. Tingsrättsdomaren Didrik Behrens anser att kvinnan skulle anses vållande men röstades ned av de två nämndemännen Grete Müller och Berit Follesø, som frikände bilisten eftersom det var en motorcyklist som kvinnan körde på, inte en bil.

                                              
                                                       Lovligt byte

Eftersom motorcykeln är "smalare än en bil" enligt de två nämndemännens motivering så var den svårare att se vilket ansågs förmildrande och därför kan inte bilföraren lastas för olyckan. Det är alltså inte bara svenska tingsrätter som håller sig med politiskt tillsatta, ibland helt förståndsbefriade nämndemän. Grannlandet Norge tycks hålla samma nivå.

Alla vi MC-åkare måste alltså tänka om, eftersom vi inte är lika stora som en bil så är vi alltså lovligt byte för andra trafikanter. Nästa fråga i körkortsprovet bör rimligen låta:

Vem är det tillåtet att köra på i trafiken utan att anses vållande?
A: En fotgängare
B: En bil
C: En motorcykel

Svar: Alternativ C, en motorcykel.

Tack för mig, nu skall jag plocka fram hojen och hoppas att jag är tillräckligt stor för att upptäckas av halvblinda bilister.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0