Rättvisa = socialism på amerikanska

Hellre rik och frisk än sjuk och fattig!!

Så kan man lite raljerande sammanfatta den amerikanska frihetsdrömmen även om president Obama inatt tog ett steg närmare genomförandet av den omdebatterade sjukförsäkringsreformen som han satsat hela sin karriär på. Trots allt så återstår en del labyrinter att ta sig igenom, det amerikanska demokratiska systemet är inte alldeles enkelt, innan det är dags att ropa hej men detta var ändå ett stort steg på vägen.

                                                           
                                            Det gäller att vara stark för att vinna 

Reformens motståndare menar att den är för dyr (bättre att satsa miljarderna på krigföring runt om i världen) och leder till socialism. – Det här innebär harmagedon för USA, hojtade till exempel demokraternas minoritetsledare John Boehner. Att hota med jordens undergång är ett typiskt uttalande av en demokratisk(?) politiker som liksom alliansanhängarna i Sverige menar att ett solidariskt ansvarstagande för alla i samhället måste kallas socialism med den allra djupaste negativa klang som kan frambringas.

De som med alla till buds stående medel, inte minst ekonomiska, har försökt sabotera Obama-reformen är ju av naturliga orsaker försäkringsbolagen. Privata sjukförsäkringar är ju deras största inkomstkälla vilket ingen liten president skall försöka sabotera. Att 32 miljoner amerikaner är oförsäkrade för att de inte anser sig ha råd att teckna nån sjukförsäkring överhuvud taget visar väl ganska tydligt att reformen behövs.

                                              
                     John Boehner med gråten i halsen och socialistskräck i ögonen 

Låt gärna motståndare som exempelvis John Boehner kalla reformen för jordens undergång, socialism eller andra mindre genomtänkta uttalande, reformen kommer sakta men säkert att förändra framtiden till det bättre för alla de miljoner amerikaner som idag inte har råd att bli sjuka eller råka ut för annat som kräver sjukhusvård. Tyvärr har det ju visat sig att det amerikanska samhället är så genomsyrat och indoktrinerat av det så kallade frihetstänkandet att till och med många av de som inte har råd med privat sjukförsäkring anser att Obama-reformen naggar deras "frihet" i kanten. Friheten att vara fattig och inte ha råd!! 

Undrar hur människor tänker egentligen, men den gamla inpräntade kommunistskräcken tar sig ibland de mest underliga uttryck vilket vi med tydlighet kan se även hos våra svenska alliansdebattörer. Nu räcker det med att använda ordet socialism så hoppar vissa till och låser dörren så inte gamle Stalin skall komma inklampande.

Stor heder åt president Obama som satsat sin karriär och heder på att skapa ett rättvisare samhälle. Vi kan ju se motsatsen på nära håll, där satsar många sin heder(?) på att skapa större klyftor och ett orättvisare samhälle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0