Blandade elakheter från verkligheten

Har lite svårt att välja ämne för tillfället. Våra medier formligen väller över av sånt som gör mig förvånad indignerad, frustrerad eller helt enkelt på ren svenska förbannad. Är det inte våldtagna 14-åringar som av vuxna i skola, kyrka och övriga samhället utsätts för vidriga psykiska övergrepp så är det en justitieminister vid namn Beatrice Ask som fullständigt tappat kontrollen över både sitt ämbete och sin person. Visserligen ingen överraskning för oss som genom åren följt denna fullständigt empatibefriade människa, däremot måste det vara en katastrof för den normalt storkäftade alliansen som säger sig arbeta för ett samhället där rättvisa skall vara ledordet.

                                                       
                                                  Skampålens förespråkare

Förstår om Reinfeldt vill gräva ner sig nånstans i dessa tider, med vänner som Beatrice Ask behövs definitivt inga elaka oppositionspartier för att skapa frågetecken kring alliansens politiska trovärdighet. Såg av en händelse förresten miljöpartiets Peter Eriksson i programmet Förkväll i TV4 (förnedringskanalen nr 1) där han jämförde Reinfeldt med en grävling. "En varelse som ser väldigt dåligt men ändå trampar fram utan tanke". Även om jag inte normalt är så förtjust i denne miljöpartist måste jag ändå ge honom ett plus för hans skarpsynta jämförelse.

För att ytterligare visa samhällets skrämmande utveckling och sårbarhet är det bara att krypa ihop och våndas inför alla dessa grova brott vi tvingas bevittna varenda dag. Att det framförallt bland våra ungdomar dagligen förekommer mord, misshandel och övergrepp av olika slag skrämmer så till den milda grad att jag undrar vart vi egentligen är på väg? Finns snart inte en tonåring som är kapabel att lösa den enklaste konflikt utan att ta till våld. Ungdomarna själva kallar det för "tjafs" vilket enligt deras vokabulär innebär att det oftast är skitsaker som utlöser det det grova våldet. 

Det som är mest beklämmande är att det finns grupperingar (trots ganska tung vetskap väljer jag att inte nämna hur de ser ut) som helt enkelt har som "helguppgift" att helt enkelt provocera och misshandla andra och därmed få chansen att bättra på sitt grupprykte, ja till och med skaffa sig interna gruppoäng på sina uppdrag. Dessa grupperingar börjar redan på högstadiet att utöva sin makt genom att hota och misshandla sina "kamrater" men samtidigt manipulera rektorer och övrig skolpersonal till att agera enbart skrämda åskådare. Polisen skall vi inte nämna i sammanhanget, de ingriper i bästa fall då nån ligger sönderslagen.

Om nån av en händelse skulle vara intresserad kan jag med bevis i handen berätta hur det ser ut på några av våra högstadieskolor i sta´n. Men som vanligt är det väl alldeles för tungt och provocerande för den vanlige Svensson att behöva ta del av den trista verkligheten i idyllen Lidköping!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0