Alliansen fikar efter röster på kafé

Att måla tak är inte bara jobbigt för axlar och nacke, det kan dessutom vara ganska riskfyllt har jag upptäckt. Eftermiddagens målning av ett tjugo kvadratmeter stort halltak höll på att gå riktigt illa. Lyssnade nämligen på P4-nyheterna där man berättade att allianspartierna hade träffats på ett kafé i Stockholm och meddelat att man tänker ge flerbarnsfamiljer ett extra tillskott till kassan efter valet.

                                                  
                                              Det blir inte billigt att fika efter röster

När Göran Hägglund beskrev hur viktigt det var för barnfamiljerna att få detta extra bidrag så fick jag hålla mig i för att inte ramla av trappstegen i ett skrattanfall som jag inte kunde hejda. Fick ställa ifrån mig färgburk och pensel och försöka hämta andan och återfå balansen, denne Gud fader talade med darr på rösten och försökte förklara att NU ÄR DET MINSANN BARNFAMILJERNAS TUR, familjer med flera barn skall få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Tänk vad en femtilapp kan göra skillnad, i alla fall i Göran Hägglunds sinnevärld.

Självklart kommer denna utfästelse inte för att det snart är dags för val, nej givetvis har alliansen haft detta för ögonen under hela mandatperioden. Efter min skrattatack kommer istället verkligheten smygande, är vi verkligen så naiva och lättköpta som dessa allvarliga herrar och smilande dam tycks tro. Tyvärr måste jag nog svara ett stort JA på den frågan, vi är så oerhört lättmanipulerade vilket har visat sig vid många tillfällen tidigare. 

Jag som häromdan trodde att vi pensionärer var Sveriges nya VIP-väljare. Nu kommer alltså både barnfamiljer och ensamstående mammor med barn klampande (det brukar ju vara just ensamstående mammor som används i jämförelser) och med Göran Hägglunds hjälp klär av oss denna vår nyvunna majestätiska upphöjdhet. Som om inte detta vore nog så lovas ju miljarder till vägar och järnvägar. Visserligen i storstadsregionerna men ändå, våra extra pensionspengar försvinner ju innan vi ens sett röken av dom. Och allt strax före valet!

Bara en sån sak som att alliansen håller hov på ett kafé och berättar om sina fantastiska pengagåvor är ju ett skämt. Antagligen är det väl menat att föreställa nån form av folklighet vilket är en fullständigt omöjlig ekvation för dessa ojämlikhetsföreträdare oavsett var eller hur man väljer att framföra sitt skrattretande budskap.

Undrar vilka som blir nästa målgrupp då kärringen och pojkarna med spenderbyxorna skall köpa väljare? Kanske bönderna eller varför inte de hemlösa, ingen tycks hamna utanför alliansens gemenskap inför valet. Halleluja! 

Visst ja, höll på att glömma vårdpersonalen. De har ju tidigare av alliansen blivit lovade skattelättnader vilket naturligtvis gör att de också är glada och uppspelta. Hosianna i höjden, lyckan är fullkomlig i alliansens Sverige! I alla fall innan valet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0