Krögare eller pensionärer, det var frågan

Det är inte lätt att vara alla till lags. Därför får väl vi pensionärer fortsätta att tro på tomten medan samhällets resurser sprids åt alla möjliga håll av alliansens företrädare. Senast i raden är ju den föreslagna sänkningen av restaurangmomsen. Tidigare lovade man bonusar till invandrare som lärde sig svenska på kortast tid vilket vid en undersökning för ett par dagar sen betraktades som ett fiasko av flera som undersökt ärendet. Fas 3-eländet är ytterligare ett fiaskobetonat projekt. Men så fort det handlar om vad regeringen kallar jobbskapande åtgärder så vågar eller vill ingen riktigt gå i clinch med regeringen, oppositionen har tyvärr kvartat in varför det sällan blir nån debatt även om vissa åtgärdet så uppenbart har misslyckats.

Det jag inledningsvis skrev om pensionärernas minimala möjlighet att få en lite större del av kakan visar sig stämma riktigt bra.
- Vi har inte glömt pensionärerna, vi skjuter bara upp skattesänkningen – åtminstone till nästa år, säger Kent Folkesson, lokal centerledare i Lidköping.

Jag vill istället påstå att det har varit ganska mycket "uppskjutande" de senaste åren för pensionärerna, utom sänkningarna av pensionerna förstås, då är det fart i maskineriet.  

                                        
                                Här finns det oändligt med jobb, i alla fall i Folkessons värld

Kent Folkessons uttalande står att läsa i Lidköpingsnytt.nu, i samband med förslaget att sänka restaurangmomsen till 12,5%. En sänkt restaurangmoms skulle ge 30 000 personer arbete och kosta 5 miljarder i minskade skatteintäkter enligt Folkesson. Problemet är bara att enligt hans egen alliansregerings uträkning blir det "bara" 6000 jobb för en kostnad av 5,4 miljarder. Lite skillnad faktiskt, men det kanske inte bekymrar vår lokala centerledare, huvudsaken är ju att visa upp sin populism där den för tillfället får mest medialt utrymme.

Att krögarna gnuggar händerna är väl förståeligt, ungefär på samma sätt som lärarna gnuggade händerna för ett par månader sen när centern och folkpartiet som främsta förespråkare drev en kampanj i medierna om kraftigt ökade löner för lärarna. 

Undrar när det blir pensionärernas tur att gnugga händerna? Möjligen den veckan då det infaller två onsdagar i följd eller kanske då Kent Folkesson själv blivit pensionär.    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0