Occupy Wall Street sprider sig i världen

Nu drar protestvågen mot det ekonomiska förfallet över världen med en fart som ingen för några veckor kunnat föreställa sig.

                                   Occupy Wall Street Crowd 2011 Shankbone.JPG
                                           Demonstranter i Zuccotti Park


På tusentals platser över hela världen demonstrerar människor i oförfalskad Occupy Wall Street-anda. Det som startade som en USA-protest på Wall Street mot den allt mer snedvridna kapitalmarknaden sprider sig nu som en löpeld över världen. Äntligen verkar det som om människor fått nog av dessa spekulerande världsförstörare som tillåtits härja i stort sett fritt under alltför lång tid. Kanske dessa protester eller revolutioner kan få den så kallade marknaden att besinna sig även om jag tror att det är nästintill ett omöjligt uppdrag.

Alla vet självklart hur svårt det blir att stoppa de förhållandevis få människor eller bankinstutitioner som har världsekonomin i sin hand men förhoppningsvis kan vi gräsrötter ändå försöka påverka en ohållbar situation genom att stå upp och visa vårt missnöje. Protester och demonstrationer brukar kunna ge effekt i de flesta fall men vad gäller den horribla ekonomiska situationen i världen har jag tyvärr inte så stort hopp om några radikala förändringar. Det går att påverka det mesta som sagt men den ekonomiska sammansättningen och styrningen i världen ligger på ett plan som inte ens det största demonstrationspådraget kan komma åt.

Risken är väl istället att den maktgalna pengamaffian skapar en situation där de själva kan sko sig ännu mer medan massan som vanligt får betala. Att pengar är makt är väl knappast nån hemlighet så det blir nog som bibeln säger, den som mycket har skall mer varda givet.

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0