Fjorton miljarder (14 000 000 000) upp i rök!!


"AP-fonderna har kostat miljarder"


”Vi har inte varit nöjda”, säger Peter Norman.

"Förvaltningen av de sex AP-fonderna har kostat drygt 14 miljarder kronor sedan 2000, uppger Rapport.

– Ja, det är mycket pengar och det är viktigt att AP-fondernas förvaltning sker på ett effektivt sätt. Det har vi påtalat för fonderna. Vi har inte varit nöjda. Och nu sker ett arbete på fonderna för att sänka deras kostnader, säger finansmarknadsminister Peter Norman som även tidigare var vd för Sjunde AP-fonden."

Ovanstående finns att läsa i Realtid.se.

                           
Finansmarknadsminister Peter Norman, en som själv passade på att sko sig som tidigare VD för sjunde AP-fonden


Nu är det bevisat, våra pensionspengar hamnar i fickorna på fond- och börskrämare, giriga fonddirektörer och andra administrativa rufflare. Medan vanliga löntagare får några få procent i lönelyft roffar dessa samhällssabotörer i flera fall till sig tiotals miljoner varje år. Ökningar på 60-65% av redan höga löner tillhör mer en regel än undantag.

Trots att man enligt Peter Norman inte varit nöjda med förvaltningen så har fonderna betalt ut ut 14 miljarder i administration sedan 2000, varav en omitiverat stor del gått till exempelvis VD-löner.

SVT intervjuade igår några av de som ansvarade för lönesättningen och det är bara att konstatera att trots att fonderna i flera fall haft en svag utveckling så är självklart de ansvariga "oerhört kompetenta och väl värda sin lön" enligt dessa. Marknaden styr ju som det så ofta heter i liknande sammanhang och det är därför nödvändigt att betala dessa löner och bonusar. En j-a märklig marknad vill jag påstå då oduglighet premieras med höga löner.

Hur utvecklingen ser ut för de som egentligen skulle dela på fondpengarna, det vill säga Sveriges pensionärer vet vi väl alla, negativa siffror under flera år. Men det är ju klart, marknaden för dessa samhällets belastare är ju inte speciellt ljus om man säger så, efterfrågan på pensionärer är inte speciellt stor. 

Tyvärr blir jag så oerhört frustrerad och illa till mods att jag inte förmår uttrycka mig på ett normalt sätt men innebörden hoppas jag står klart. Släng ut alla dessa förbannade ryggkliare som enbart ser till att hjälpa varandra att fylla på bankkontona så kanske det blir några kronor kvar att dela på för oss som samlat ihop pengarna. Men vi som egentligen skall dela på sparmedlen får väl vara glada om inte administrationen (rufflarna) tar hela kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0