Moderaternas lappkast

Nu vill nya Moderaterna sänka avgiften till a-kassan. "Vi är beredda att ställa oss frågan om det behövs ytterligare något steg, om det fortsatt finns grupper som är oroliga och underförsäkrade" eller "...det finns grupper som känner en oro och som skulle vilja komma in om avgiften var lägre och det är den gruppen vi vill nå", säger Fredrik Reinfeldt. Den gruppen hade man kunnat nå tidigare om man inte varit så förbaskat klåfingriga och ivriga att trycka till facken och allt det de kämpat för under många år.
                                               Fredrik Reinfeldt
                                                       Det gäller att blicka bakåt....

Tidigare hade Alliansen (läs Moderaterna) inte speciellt mycket till övers för de "oroliga". Arbetsmarknadsminister Littorin har envist hävdat att det inte finns anledning för att en vanlig anställd att känna sig orolig för a-kassekostnaden, man har ju fått en extra tusenlapp per månad att spendera. Tusenlappen har försvunnit genom olika höjningar av försäkringsavgifter men detta spelar ingen roll då ingen nånsin skulle riskera att bli arbetslös och hamna i "utanförskap" med den nya arbetslinjen.

Nu börjar man se -och kanske också förstå- effekten av sina misstag på en vikande arbetsmarknad, kostnaderna kommer att drabba kommunerna i form av ökade socialbidrag och därmed ökad ohälsa vilket i förlängningen drabbar även statskassan med ökade utbetalningar från Försäkringskassorna.
Talade häromdagen med en anställd på företagshälsovården som menade att man redan börjat märka hur anställda söker hjälp för sin oro, bekymrade för att de själva eller någon närstående kommer att drabbas av arbetslöshet. Nu kan man börja tala om "utanförskap" men det är antagligen ett förbrukat begrepp.

Nu är Alliansen (läs Moderaterna) alltså beredd att göra förändringar för att slippa samhällsansvaret av de uppsägningar som kommer. Sänkt a-kasseavgift men också kortare kvalificeringsperiod för att få a-kassa vilket kommer att innebära att det är fullt möjligt att avstå medlemsskap i a-kassan tills man blir varslad, då kan man lösa in sig och ändå vara kvalificerad för att få ersättning, väl uträknat.  Moderaternas experimenterande med den svenska modellen har blivit en otroligt kostsam lekstuga speciellt för den enskilde men även för samhället. Tyvärr inget som överraskar, nya Moderaterna är fortfarande samma gamla Högerparti som tidigare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0