Villa på gång, SAIK kommer att få jobba på fredag!

Stod på Isstadion och trivdes med tillvaron igår. Villa/Lidköping mot serieledande Västerås brukar var sevärda matcher, inget undantag denna gång. Första halvlek var utan tvekan Villas bästa för säsongen, samlat försvarsspel, tempostarkt anfallsspel med härlig skridskoåkning där alla verkligen ville delta. Inte bara tuta och köra utan man visade tålamod utan att för den skull bli för defensiva, bollsläpp till spelare i fart blandat med en och annan lång boll på Jesper Bryngelsson gjorde att laget skapade flera högkaratiga målchanser. 

                                 
Jesper har hittat målet,  tremålsskytt mot Västerås och åtta mål på de senaste två matcherna bådar gott inför drabbningen i Sandviken på fredag

Med lite bättre skärpa och flyt i avslutningarna kunde det varit 3-1 efter tjugo minuter men 2-2 i paus var fullt godkänt. Tyvärr hade domaren Peter Öhrlund ännu en normal dag på jobbet om man uttrycker sig snällt. Västerås ledningsmål till 2-3 kom efter att "Prinsen" som bollförare blivit fullständigt sönderhackad på egen planhalva, blev av med bollen och 2-3 var ett faktum. Västerås är alldeles för bra för att få den domarhjälpen, men det är en gammal sanning att vissa lag har domarfavörer, det ligger i människans (domarnas) natur. Vet att det låter gnälligt men det är faktiskt inte ett brott att ha synpunkter på rättskiparna även om vissa vill hävda detta emellanåt, vissa domare väljer själva att ställa sig i centrum och bör då också rimligen tåla den kritik som utdelas.

Skall inte gnälla mer på domarna utan kan bara konstatera att då Villa använder sig av sin traditionellt starka åkning så är laget riktigt bra. Att det inte räcker fullt ut mot lag som Västerås är inget att gräva ner sig för, däremot måste man höja sig ett snäpp i matcher där man förväntar sig att de skall föra spelet. Det är då man måste upp till bevis, kapaciteten finns, det gäller bara att få ut det till alla skallar, den mentala styrkan måste plockas fram. 

Sandvikens AIK på bortais är nästa utmaning, ingen omöjlig uppgift om alla verkligen tar åkningarna och tar vara på det man är bra på nämligen snabba omställningar och individuell skicklighet. Utöver detta måste hörnskyttet fungera, detta var ett sorgekapitel mot Västerås, där finns mycket att vinna. 

Kommentarer
Postat av: Oven

Vågar man sig på att tippa 3-5 till Villa. Fram med kryptoniten och detronisera stålmännen!

2008-11-27 @ 11:09:47
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Ett bra tips känns det som, vi håller tummarna.

2008-11-27 @ 12:19:57
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0