Borås tingsrätt - parodins högborg

Nu har det hänt igen. Borås tingsrätt som vid flera tillfällen friat åtalade personer under mer eller mindre parodiska former har ännu en gång utmärkt sig. En 30-årig rattfull bilförare, med sin 2-åriga dotter i bilen, hade 1,29 promille i blodet då han haffades sittande i den dikeskörda bilen. Han hävdar att han drack av sin medhavda hembrända sprit efter att han kört i diket beroende på att han blivit så skärrad av händelsen. Till saken hör att han varit på fyllefest kvällen innan och av polisen placerats i fyllecell under natten. Eftersom tingsrätten inte kunde vara säkra på att han inte druckit av den medhavda hembrända spriten efter dikeskörningen så friades mannen från ansvar. Att han på grund av sitt tillstånd inte kunde ta hand om sin 2-åriga dotter är en annan historia. 

                                                                        
                                                   Don´t drink and drive..., utom i Borås

Hade precis för mig att man numera genom uppföljande blodprov kan konstatera om spriten druckits vid tillfället eller om den konsumerats tidigare.

Jag har tidigare ifrågasatt våra tingsrätters kompetens och fortsätter ifrågasätta, hur fungerar systemet vid tillsättandet av nämndemän egentligen? Vet att det är ett känsligt politiskt/juridiskt ämne men frågan kvarstår, säkerligen obesvarad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0