Bandy, hockey, hästsport - Lidköping står rustat

HEJA VILLA FRISTOMÖ... Så hade Erik Lenhult eldat på sina styrkor på läktaren om han funnits kvar bland oss supportrar. Att Villa skulle greja det till sist var jag fullständigt övertygad om, däremot var jag inte lika säker på att Vänersborg skulle piska till Kungälv som gått riktgt bra på slutet. Både Villa och Vänersborg gjorde sitt vilket är precis vad som behövdes inför nästa säsong där båda lagen får chansen att visa upp sig i sin nya inomhusarenor. 

                                                     
                                                         Villa grejade det....

Nu börjar det egentliga bygget, ja inte av hallen, det bygget är ju redan långt gånget. Nu handlar det om Villas lagbygge, föreningen måste som vanligt sätta sig ner och verkligen gå igenom vad som gäller, vill man vara med och slåss om SM-medaljer i framtiden som man tidigare deklarerat i sin långsiktiga plan så gäller det att vara på bettet. Det räcker inte med att få tillgång till en av Sveriges absolut finaste bandyarenor, det gäller att våga satsa och ta vara på de förmågor som svensk bandy producerar, inte minst i Lidköping. 

Trots att jag hoppas på Lidköpings AIK (LAIK) i kvalet till elitserien är jag fruktansvärt kluven. Vad händer med Lidköpingsbandyn om LAIK tar klivet till elitserien, finns det verkligen plats för två elitlag i sta´n? Som tur är behöver jag inte bry mig egentligen, det blir som det blir och framtiden får visa hur föreningarna tacklar de eventuella problem som kan bli följden.

                   
                                                    Ett lag med kapacitet för större utmaningar.....

Hockey
Måste bara få plocka in lite hockey så här på slutet. Såg elitseriematchen mellan HCL U16 och Jonstorp IF där hemmalaget vann med 7-3 efter en riktigt bra drabbning. Vi som satt på läktaren kunde bara hoppas på att HCL får möjligheten att behålla så många som möjligt av dessa fantastiska talanger, de skulle utan vidare kunna ta den fallna manteln från representationslaget i nästa års div 3- serie. Ungdomarna har en spelglädje och hockeykunnande som är alldeles fantastisk. Nu satsar vi på både hockey och bandy, vi idrottsfantaster har gott om plats för båda föreningarna.

                                                    

                              Det gäller att satsa... seger i div 1 är delmålet...

Hästsport
Än är det inte fullt, vi ser även att LIdköpings Ridklubb får fram ett elitlag i hästhoppning, Klubben är på gång med ett starkt div 1-lag till kommande säsong, bara att jobba vidare så kan vi glädjas åt alla idrottsliga framgångar trots några få som försöker ta glädjen ifrån oss. Självklart lyckas de inte, idrotten är alldeles för stark för att snubbla på dessa gnällmånsar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0