Röd takfärg och blåblodig förlovning

Lidköpings politiker i kommunfullmäktige har tvingats ta till votering i en fråga som egentligen inte borde vara speciellt kontroversiell. Nu gällde det färgen på hustaken i det planerade bostadsorådet Askeslätt. Jonas Sundström (S) och hans partivänner tillsammans med (V) och (MP) har bestämt att det skall vara röda tak på alla hus som byggs. Oppositionen förespråkar valfrihet som vanligt och i den här frågan är jag den förste att hålla med, varför är det så viktigt att detaljstyra detta med takfärg. Majoriteten föreslår dessutom att takbeklädnaden i största möjliga utsträckning skall vara taktegel. Även detta låter helt enkel korkat, låt byggherren stå för det innovativa tänkandet i tider då det finns så mycket annat takmaterial som kan vara aktuellt ur både praktisk- och miljömässig synvinkel. Det var detta om detaljstyrning av av byggbranchen. Betongsossar hör vi ju talas om men detta med "tegelsossar" kanske är en nyhet.

                                            
                                          Har varit RÖTT en gång i tiden....

Nu till annan styrning från högre ort. ÄNTLIGEN! Än en gång får jag tillfälle att använda detta laddade ord lite ironiskt. Äntligen har Kronprinsessan Victoria förlovat sig med sin "prins" Daniel. Veckotidningarna kommer att fullständigt vältra sig i denna godbit, men inte heller kvällspressen ligger på latsidan. Det gäller att överträffa varandra med insides-reportage där man nagelfar framförallt Daniel och hans familj, släkt, vänner, skolkompisar, ja alla som kan tänkas ha nånting att säga om denne Ockelbo-kändis. 

                                                      
                                                    Reinfeldt sa ja igår....

Att han själv under presskonferensen hela tiden kallade sambon Victoria för "Kronprinsessan" tycker jag visar på vilken piedistal det unga paret placerar sig själva, eller rättare sagt tvingas av både konvenans och kungahuset att låta så högtravande. Varför i h-e inte ha tillåtelse att säga "Victoria", hon heter ju Victoria och det borde i den åldern vara ganska naturligt att man kallar varandra vid namn inte "prinsessar och prinsar" sig hit och dit vilket enbart låter patetiskt i mina öron. 

Nog om detta spektakel, det finns definitivt viktigare saker att reta sig på men jag passar på att ta en kortare time out från åsiktandet en stund. Ljungen väntar som vanligt på onsdagsförmiddagen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0