ÄNTLIGEN! - som Gert Fylking brukar hojta

                                                  
Så var det då 2009, ett år som vi troligen kommer att minnas som ett år av väntan, en bister väntetid där vi ändå hoppas på nåt bättre. Det förefaller ju som de flesta förstå-sig-påare anser att att 2010 kan bli ett vändningens år -inte bara rikspolitiskt, ekonomin kommer, efter att ha legat i respektive lands respirator, så sakteligen att återhämta sig vilket återigen ger den s.k. marknaden nya möjligheter att börja ballonguppstigningen till höjder där syret åter tar slut och det är dags för nästa störtdykning. Alla vet att så här ser framtiden ut, däremot är det bara ett fåtal valutaspekulerare som reellt kan påverka utvecklingen. 

                        
                                                            Det ljusnar vid horisonten.....?

Sveriges "sämst ställda" pensionärer skall ju få 250 kronor mer att spendera enligt regeringen, fantastiskt! De bäst ställda i samhället får ju visserligen några kronor mer men varför gnälla över detta, var glad för det lilla, pensionärer gör ju inte av med så mycket så det så! Därför är det inte mer än rätt att alla våra pensionärer betalar högre skatt än den som arbetar, de får skylla sig själva, de kunde minsann arbetat några år till och fått del av jobbskatteavdraget, för jobb lär ju finnas i överflöd eller hur....?

Över till junior-VM i Kanada.
Småkronorna med superoptimisten Per Mårts som ledare har visat vad kunnande, sammanhållning och optimism kan åstadkomma. Laget består av ett gäng unga grabbar med en inställning som jag knappast sett tidigare, alla vågar sig på de där svåra spelmomenten samtidigt som de tillåts att nån gång misslyckas. Detta är väl Per Mårts signum, att skapa en positiv inställning där alla känner att de är med i laget för att de är bäst, har hans odelade förtroende där han visar att han litar på deras förmåga till 110%. 

                                                      
                                                                 Tuffa tag...

Självklart beror framgången främst på att laget innehåller så många fantastiska hockeyspelare, de flesta etablerade i sina respektive elitserielag eller allsvenskan någon spelar redan i Kanada och andra är draftade och så småningom på väg dit. Efter den här turneringen är det fler som kommer att få chansen i nordamerika oavsett hur det går i de återstående matcherna. Kanske vi får chansen att ropa ÄNTLIGEN! En VM-seger, dessutom i Kanada, skulle sitta fint så här i början på året, det skulle ge lite positiv inspiration, visa att man kommer långt med kompetens i kombination med ödmjukhet, laganda och en positiv inställning till uppgiften.

PÅ hemmaplan är det bara att hoppas på våra lokala förmågor. Bandyn kommer att tilldra sig ett stort intresse, Villa har alla möjligheter att lyckas under resten av säsongen, det gäller bara att få in lite "Per Mårts-anda" i laget, att alla tror på det dom gör, då går det vägen.

Hockeyn kommer att få det kärvt, A-laget ligger ju inte speciellt trevligt till men, men... vi hoppas ändå. U16-laget har ju visat att träning, bra ledarskap och självklart ett stort kunnande har gjort laget till HCL:s vinnare den här säsongen. Att få chansen att spela om SM-tecknen är inte fy skam vi håller tummarna för dessa duktiga och satsande grabbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0