Bandy, handboll, hästhoppning och lite politisk soppa

Ännu en dag som börjar med funderingar kring det mesta. Läser att Sifo gjort en undersökning av väljarstödet för våra riksdagspartier igen. Alliansen ökar medan MP och V backar, däremot ökat S något. Beställare: Allianspartierna.

                   
                         Sifo gör oss jätteglada....., men Novus och Sentio frågar fel personer

-Novus Opinion hade en liknande undersökning där allianspartierna tillsammans tappar mot oppositionen, beställare: Oppositionspartierna. 
-Sentio Research kom även de fram till att opposiotionen ökar försprånget mot alliansen, beställare: Oppositionspartierna.
Då har vi alltså klarat ut vilka som är beställare av de olika undersökningarna och vilket värde de egentligen har.

TV-sporten räddar en gråmulen söndag
Tack och lov att vi har tv:n att trösta oss med. Hur skulle man fördriva tiden en gråmulen söndagseftermiddag om man inte kunde sporta i soffan, det undrar jag. 15.30 är det dags att kolla VM-finalen i bandy, sporten som enligt vissa gnällfisar är utdöd om 5 år. Trots allt är det många som tittar på bandy i tv så intresset är väl inte helt kass, tv har lyckats göra även bandy till en ganska skaplig tv-sport till skillnad mot för några år sedan då det var svårt att följa både boll och händelser.

                                                           

Timmen senare är det dags för handbolls-VM som tyvärr tappade lite i intresse då Sverige inte längre har medaljchans efter gårdagens förlust mot Frankrike. Kan ändå bli en bra match mot Ungern får vi hoppas. För att ytterligare behöva slita på fjärrkontrollen så visar 24:an en VC-tävling i hästhoppning från Zürich med idel ryttarkanoner i startlistan. Det blir en jobbig eftermiddag det, men orken är bra så det skall nog fixa sig.

Läser att Sverige troligen kommer att få arrangera bandy-VM även 2010 och då med västsverige som bas. Lidköping föreslås som huvudort, tack vare den nya hallen som skall stå klar några veckor innan VM. Dessutom blir Vänersborg och Trollhättan spelplatser vilket sätter västsverige på kartan som ett av Sveriges starkare bandyfästen. Visst låter det som en bonus då hallbygget både nu och tidigare har fått mycket negativ kritik, detta visar väl att hallen har en funktion att fylla. Det är inte bara "Villas hall" som man ibland kan få höra. Vi skall vara tacksamma för allt som kan tillföra kommunens idrottsliv ett uppsving. Jag hävdar envetet att oavsett vilken sport som för tillfället ligger i framkant vad gäller kommunal satsning så gynnar det i sista änden ALLA idrottsutövare oavsett idrott. 

Nu laddar vi för tv-soffan, det blir en fantastisk eftermiddag där det gäller att ha konditionen på topp. Kanske hinner en utflykt i Guds fagr... gråa natur innan. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0