Debattens vågor går höga i sta´n

Följer med intresse de flesta debattrådar på Lidköpingsnytt.nu och deltar sporadiskt då jag ibland inte kan låta bli att framföra min åsikt. Utan att på något sätt ha gjort en som det heter "statistiskt säkerställd" undersökning så verkar det ändå som om debattörerna som deltar i olika samhällsfrågor till övervägande del har "högersympatier" om uttrycket tillåts.

                         
                                                 Högerspåret ser aningen snårigt ut...

Det finns några få återkommande motståndare till dessa alliansens försvarare, en flitig deltagare på vänsterkanten är ju signaturen Oven, eller Ove Nordström som han egentligen heter. Eftersom jag själv politiskt känner en samhörighet med den eller de som liksom Oven har solidaritet och medmänsklighet som ledstjärna så tycker jag väl ibland att han får ta emot ovanligt mycket skit rent ut sagt. Visst, han delar väl ut en och annan debattsnyting själv men får oftast tio tillbaks, inte alla sådär över hövan genomtänkta 

Debatten är fri! Alla har rätt att tycka vad man vill, det är en av hörnstenarna i ett demokratiskt samhälle. Att inte behöva vara rädd för att uttrycka sin åsikt, oavsett om den är ett verbalt angrepp på stat eller kommun, eller bara en allmän synpunkt på den sittande regeringsmakten eller något annat som för tillfället berör.
 
http://www.lidkopingsnytt.nu/


Det kanske inte är riktigt sant att säga att Lidköpingsnytt.nu kommit in som som debattskapare men det är onekligen Björn Smitterbergs skapelse på mediafronten som fått allt fler att lyfta ut sina åsikter från fikahörnan på jobbet till den mediala världen. Att få uppträda anonymt på debattscenen är just en sån jälvklarhet som måste erbjudas och som också de flesta utnyttjar men det innebär samtidigt en stor, eller åtminstone en viss risk, inläggen blir inte alltid så väl genomtänkta vilket märks, speciellt i lite mer komplicerade frågeställningar. 

Att 2009 kommer att bli ett år med många tuffa debatter både i Lidköpingsnytt.nu och i samhället i övrigt är ingen vågad gissning. Arbetslöshet, ekonomibekymmer, politiska utspel både från kommun-, regering- och oppositionshåll bäddar för att debatten kommer att hållas vid liv. Återstår att se om signaturerna Observer, Spectatio, Nisse Hult, och andra mer eller mindre spektakulära signaturer förmår att hålla jämna steg med Oven, jag är övertygad om att det även under 2009 är de "bekanta" rösterna som gör sig hörda. Kanske en eller annat ny åsiktsmästare kan blanda sig i leken, det gäller bara att våga ta för sig vilket ju inte är så svårt under anonymitetens täckmantel.

Utöver dessa samhällsdebattörer så finns ju möjligheten att visa vad man tycker om evenemangshallen och Villas insatser i elitserien, den debatten verkar rymma både den ena och den andra sortens tyckare. Det är väl inte alltid sta´ns  största intelligensreserv som framträder på den scenen precis, även om vissa synpunkter är värda att beakta.

                                                  
                                          Niklas Wikegård  -vågar tycka till och stå för det......

Aj då, det blev nästan en sågning a´la Niklas Wikegård i sista stycket. Kanske riskerar jag att få äta upp detta framöver men jag tar risken, har ju i detta forum ingen möjlighet att vara anonym. Brukar inte vara det i Lidköpingsnytt.nu heller, så de´ så! Känns mer spännande att underteckna med "Ronny Carlsson" och, som faktiskt hänt vid några tillfällen, bli personligt kontaktad av nån med andra åsikter än mina och få chansen att diskutera öga mot öga. Har varit både lärorikt, spännade och framförallt trevligt. Diskutera på, vi hörs!

Kommentarer
Postat av: Oven

"Lite skit har ingen dött av" Ronny, det sopar man undan fort och lätt ;-)

2009-01-03 @ 20:05:28
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0