GRATTIS till VM-guldet i bandy, nästa år i Lidköping!!

Att bandy är en internationellt liten sport kan ändå aldrig förta glädjen med att se en riktigt bra bandymatch. Alla vi som såg VM-finalen mellan Sverige och Ryssland, antingen på plats i Västerås eller framför tv-apparaterna kommer förhoppningsvis att se bandy igen. Att vinna över ryssarna med 6-1 är en bedrift, låt vara att siffrorna blev lite väl stora men ingen kan protestera mot det rättvisa i att Sveriges till slut stod som världsmästare.

 
                                                                    
                                          Sverige var skäret före, åtminstone sista kvarten...          

Vi fick se två lag som bjöd på bandy när den är som allra bäst, stentuffa närkamper där ingen klev åt sidan, skridskoåkningen som normalt är ryssarna starkaste vapen överglänstes emellanåt av de svenska spelarna som visade att det inte bara är Sveriges taktiska kunnande som fäller utslaget. 
  
VM-final i LIdköping 2010?
Den härliga stämningen på läktarna i Västeråshallen gör att jag ser fram emot en eventuell VM-final 2010 i Lidköpings nyinvigda Evenemangshall med fullsatta läktare och bandy av högsta märke. Sen spelar det ingen roll om bandy spelas i bara några få länder, bandyn behåller sitt grepp om den publik som förstår att uppskatta snabb lagsport. Västsvensk bandy som redan idag är stark kan komma att få ett rejält uppsving med hjälp av hallbyggen i Lidköping, Vänersborg, Trollhättan och kanske någon ytterligare kommun.

                                                    
                        Lidköpings Evenemangsarena, en investering att vara stolt över....

Som bandyälskare känns det naturligtvis oerhört fint att vintersporten, som egentligen skall bedrivas utomhus, får chansen att utvecklas med hjälp av hallar då vädergudarna bestämt att utomhusbandy inte längre är sportsligt sett möjlig. Undrar hur ishockeyn skulle sett ut om Frölunda, Förjestad eller HV71, för att tala om lag i den västra regionen, skulle spelat på uterinkar som man gjorde förr i tiden. Hockeyn flyttade inomhus för många år sedan, nu är det bandyns tur att övervinna klimatets påverkan. Varför skall det vara så kontroversiellt undrar man.

Skit samma att bandyvärlden är liten, att man inte spelar bandy på hög nivå i Holland, Danmark eller Portugal är ointressant, det gör man inte med ishockey heller om man skall vara kritisk. Därför är det väl inte sagt att Sverige och andra länder som verkligen satsar på bandy skall behöva skämmas för att sporten är internationellt liten. Att klimatet i världen förändras gör att förutsättningarna för många olika saker ändras så det är bara att försöka göra det bästa av situationen. En av dessa förändringar är att spela bandy inomhus. Finns inget som hindrar att även den omtalade bandyportföljen flyttar inomhus, den kommer även i fortsättningen att fylla sin sociala funktion även om innehållets värmande effekt inte blir den samma, men fortfarande en viktig bandyingrediens.

Trycket på gnällmånsarna ökar
Undrar till sist vad bandyns belackare och gnällmånsar i sta´n skall göra för att förta glädjen med VM-guldet? Antagligen kommer man att fortsätta kampanjen mot bandyn i allmänhet och Villa och hallbygget i synnerhet, det vill säga genom kommentarer innehållande rena floskler, osanningar, avundsjuka, ironi, okunskap, felaktiga ekonomiska analyser och presentationer, odiskutabel dumhet, ideologiska- och miljömässiga kullerbyttor, ja motstånd mot allt vad som har med bandy och evenemangshall att göra.

                                                    
                                                        Inte heller billigt för samhället.......

Vi andra som gillar sport, oavsett om det gäller bandy, hästsport, ishockey, simning, fotboll fortsätter att stötta våra lag och sporter. Jag kommer alltid att stå upp för den eller de som ägnar sig åt idrott eller annan föreningsverksamhet. Hellre ser jag tio 15-åringar tillbringa en timmes träning i Ishallen (dyr för kommunen enligt vissa) eller i nån annan föreningsverksamhet än att behöva se en enda vilsen 15-åring på sta´n utan andra intressen än att ställa till jävelskap för att bli uppmärksammad (billig för kommunen)!!?? Låter tufft men en åsikt jag inte backar en centimeter ifrån.

Hoppas vi ses på bandyfinalen 2010 i E-hallen, med eller utan bandyportfölj!! Självklart med någon eller några Villaspelare i startelvan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0