Höll på att glömma politiken

Efter alla framgångar i bandy, VM-guld, möjligheten för Lidköping att få arrangera VM 2010 och så vidare så har jag nästan hamnat utanför den politiska arenan för en stund. Därför är det min skyldighet att kliva in och lämna ett avtryck innan förutsättningarna förändras igen, det är tätt mellan utspelen numera.

                                                          
                                            Sacrédius... en black om högerfoten

Lennart Sacrédeus, Kristdemokratisk riksdagsman som till partiets förtret kampanjar för en plats i EU-parlamentet har ställt till det så in i h... i den innersta kretsen. Den enligt de flesta bedömare ultrakonservative Sacrédeus är uttalad EU-motståndare men trots detta kämpar han för att bli invald i denna enligt honom själv förhatliga församling. Att Göran Hägglund och hans religiöskonservativa vänner kraftfullt tagit itu med denna politiska varböld har skapat ordentlig oro inom partiet. Hägglunds kompetens som ledare ifrågasätts och det jäser i partidistrikten runt om i landet, kanske mest i västra Sverige.

Även i dom "finare" familjerna skär det sig ibland. Kanske att Kristdemokraterna genom detta nesliga utspel från en rättrogen ägnar lite mer tid åt att reda ut interna problem än att tillsammans med sina allianskollegor ironisera över oppositionens kommunikationsproblem. Kanske dags att äntligen rannsaka sina egna tillkortakommanden mot den allians man så kapitalt blivit överkörd av under de senaste två åren.

Äntligen är ett ord jag brukar använda då och då. Detta är ett sånt tillfälle, äntligen har sanningen hunnit ikapp dessa frimicklare med den extrema högerpolitiken som en kvarnsten runt halsen. Att framstå som garanten för medmänsklighet och omtanke om den lilla människan är nånting som detta parti försökt förmedla under många år och som äcklat mig lika mycket varje gång de framträder med budskapet offentligt. Tack och lov måste jag säga så verkar allt fler komma underfund med sveket i detta löfte. Den ena undersökningen efter den andra visar att förtroendet för detta ultrakonservativa regeringsparti minskar, i vissa undersökningar till och med under 4%-spärren vilket idag skulle innebära att man kunde sopa igen spåren av KD i riksdagen, fan trot. Kan bara hoppas att människors förnuft fortsätter att spegla verkligheten.

Kommentarer
Postat av: Oven

Kris-demokraterna!

;-)

2009-01-26 @ 20:46:40
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0