I väntan på våren

Tittar ut på morgonen och konstaterar att det inte heller idag är läge för biltvätt. Vår herre, eller vem det nu är, har lyckats lägga ett centimetertjock snömoddlager på backen och det är skitigare än på flera veckor. Hade annars tänkt försöka få bort den senaste tidens saltlager på bilen och på så vis i alla fall minska risken för rostangrepp en liten aning. Bara att avvakta några dar, kanske eländet på marken smälter undan och vägarna torkar upp. 

                     
                                           Väntar bara på att få börja rulla igen...

Den här tiden på året börjar det dessutom bli dags att så sakteligen plocka fram verktyg och putstrasor för att ta itu med Yamaha´n som bara står och väntar i garaget på att få bli ompysslad en stund. Dags att byta olja, filter, stift och annat som hör våren till, det gäller att Virren är körklar OM det mot förmodan skulle bli nån solig dag med temperatur uppåt 6-7 grader. Att få göra den där första vårturen är tveklöst en av årets höjdpunkter, ingen längre utflykt självklart utan bara få chansen att komma ut på vägen och känna på det där som saknats under de senaste mörka och jobbiga månaderna.

                
                 Så här skall vädret och miljön vara.... då är det perfekt att åka hoj...


Undrar förresten hur det blir med mc-åkandet framöver? Den värsta ekonomiska krisen sen 30-talet, hur kommer den att påverka vårt hojåkande, skall vi gräva ner oss eller skall vi försöka göra det bästa och situationen och som vissa ekonomer hävdar; shoppa oss ur krisen? Detta kommer naturligtvis att bero på i vilken situation var och en befinner sig, vissa kanske klarar krisen utan att märka av den alltför mycket medan andra tyvärr tvingas dra in på det mesta då jobben försvinner och det gäller i princip att överleva det närmaste året. Då får självfallet sånt som inte är absolut nödvändigt stå åt sidan.

Kanske man kommer att ta motorcykeln istället för bilen till och från jobbet och på så vis spara på kostnaderna och därmed även miljön. Läser i MC-nytt att i dessa dystra tider kandet vara nyttigt att åka hoj, ett gott skratt förlänger livet och när allt annat känns ruttet är det bra att ha ett intresse som piggar upp. Så sant som det är sagt. 


Kommentarer
Postat av: Göran Fransson

Hej Ronny ska bli härligt när vi kan börja köra hoj igen. Brukar kika på bilderna från våra mc-turer du skickat, och då längtar man till våren! Ha det gott!

2009-01-26 @ 20:35:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0