Lite (hund)skit har ingen dött av....

Det som göms i snö kommer upp i tö.  Ett talesätt som vi sällan kan använda numera, snön lyser inte vit på taken längre, den lyser bara med sin frånvaro. Förr i tiden, ja i alla fall för några år sedan så avslöjades inte hundägarnas oförmåga och nonchalans förrän framåt mars-april då snön försvann från gator och gräsmattorna i sta´n. Då fick man kryssa fram mellan all hundskit som vissa hundägare struntat i att plocka upp efter sina skitande hundar.

               
                                  Det gäller att se upp..., eller kanske ner.....

Numera får man kryssa fram året runt. Träffade idag en vicevärd som gick runt "sitt" bostadsområde med spade och plastsäck och plockade upp all hundskit som låg i högar, lika tätt som champinjoner på en svampodling. Hade på en halvtimme nästan fyllt säcken med hundskit och var riktigt förbannad på alla som bara struntar i plocka upp efter sina hundar. Till och med på lekplatsen fanns det ett antal rejäla högar, ja vad säger man. Att det finns uppsatta hundlatriner på flera ställen hjälper tydligen inte, samma med skyltningen: "Förbjudet att rasta hundar på området". Många bryr sig inte, antingen är det för besvärligt eller så är det bara ren och skär nonchalans.

Såg genom fönstret två tjejer i 20-årsåldern som kom gående med en hund som de släppte in på "vår" gräsmatta där han lämnade en rejäl hög efter sig. Båda tjejerna kollade noga omkring sig innan de knallade iväg utan att minsta ansats att plocka upp skiten. Präktiga hundägare minsann, antagligen för "fina" för att befatta sig med en sån skitsak.

Detta handlar alltså om de som inte har bättre förstånd, tack och lov är de flesta hundägare både ansvarsfulla och inte "finare" än att de plockar upp efter sin hund. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0