Piska åt folket, morötter åt överheten!

Sänkt skatt på drivmedel!
Drivmedelsskatten är orättfärdig hojtade flera av våra mest högljudda skattesänkarprofeter för drygt två år sedan, vi lovar att den orättfärdiga drivmedelsskatten kommer att sänkas om vi får bilda regering. Att skatten var orättfärdig berodde som vanligt på att det var den tidigare regeringsmajoriteten som bestämt nivån mot borgarnas protester. 

                           
                                                       Undra på att priset är högt....

Tidigare under mandatperiodens bensinskattehöjningar har man skyllt på att det sedan tidigare var uppgjort av den förra regeringen. Vid nyåret 2009 var det alltså dags för alliansen att infria sina utfästelser, nu hade man chansen. Vad händer, jo skatten på bensin höjs med 29 öre. Just det, du läser rätt, skatten höjdes, detta av en regering som dyrt (m, c, fp) och heligt (kd) lovade sänkt drivmedelsskatt om de kom till makten. Var finns dessa högljudda glesbygdsvärnare idag? Jo, inbakade i en ohelig allians där gårdagens löften är skit värda, ingen skulle ens våga yppa något om sänkt skatt på bränsle.

Nu gömmer man sig bakom det växande miljöhotet, ett hot som för alliansen tydligen kommit som en överraskning de senaste två åren. Hotet fanns tydligen inte i deras värld under valrörelsen 2006, då var det bara sossarna och deras stödpartier med miljöpartiet i spetsen som ville höja dessa orättfärdiga skatter. Intressant att iaktta hur vissa ideologiska utfästelser så radikalt kan förändras på två år medan andra står som fastgjutna i berggrunden.

                        
                                                           Alliansens kelgrisar....

Men då handlar det förstås om skattesänkningar som gynnar medborgare med höga inkomster och förmögenheter, ägare till fastigheter med höga taxeringsvärden osv,  vilket är en ideologisk självklarhet för alliansen. Däremot verkar de fullständigt ointressade av att se till att de sämst ställda får en dräglig tillvaro. Istället ger man sjuka och arbetslösa ytterligare en dagsedel så de riktigt skall känna att de är samhällets tärande parasiter.

Ett Sverige där medmänsklighet, omtanke och solidaritet råder är längre bort än på länge och det skall gudarna veta, det beror definitivt inte på finanskris eller lågkonjunktur, det beror helt enkelt på en regeringskonstellation som så totalt kört fast i sin enfaldiga tro att piskan är redskapet som skall få samhället att utvecklas. Morötterna sparar man åt sig själva! 

Kommentarer
Postat av: Oven

Därtill har man återigen höjt nivån innan avdrag för resor till och från arbetet får göras till 9000:-. Det verkar mer ha blivit en regel än undantag att denna nivå höjs med en tusenlapp varje år. Och ingen protesterar.

2009-01-10 @ 17:01:15
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0