Lördag med arbete och avkoppling


                                                        
                                        Bra verktyg för lördagens arbete..

På lördag samlas förhoppningsvis en massa arbetssamma hästmänniskor hos Lidköpings Ridklubb för att arbeta. Klubben kallar alla som känner för att göra en insats då 114 gästboxar skall mockas ur, rengöras och sprutas med desinfektionsvätska. Detta är egentligen inte ett arbete, det är ett fantastiskt tillfälle att göra nånting tillsammans med andra som har samma intresse, att utöver det praktiska samtidigt träffas, fika, prata och ha en trevlig eftermiddag tillsammans. För den som orkar fortsätta efter eftermiddagens "slit" är det klubbfest på kvällen där man får chansen att fortsätta umgås och ha trevligt.

                    
                                                             Finns det nåt vackrare...?

Att LRK har har tillgång till 114 permanenta gästboxar skapar en fantastisk möjlighet då man ordnar stora tävlingar. Tillgången på bra uppstallning för de tävlande kan ibland vara avgörande för var man väljer att tävla. Samtidigt ställer det självklart stora krav på klubben med skötsel och underhåll, problemet för ridklubben är väl på samma nivå som det är för många andra klubbar, det mesta sköts på ideell basis, medlemmar som lägger ner många timmar på sitt stora intresse utan att ifrågasätta detta. Därför är det bara att hoppas på riktig stor uppslutning den här arbetsdagen.

                    
                                                         Liten som stor, alla kan....

Ridning är ju som de flesta vet en typisk tjejsport eller tjejaktivitet. Det stora flertalet ridskoleelever är unga flickor som tillbringar massor av timmar i stallet bara för att få chansen att pyssla om sin favoritponny. Alla dessa hästintresserade ungdomar får lära sig att ta ansvar för "sin" ponny eller häst och verkligen visa att man är kapabel att klara detta ansvar. Finns ingen möjlighet att bara hoppa över en gång utan att meddela någon annan, det handlar om levande varelser som kräver sin skötsel även då det kanske är något annat som lockar för stunden.

Hoppas på stor uppslutning på lördag eftermiddag, alla kan göra en insats, om inte annat vara med och skapa lite trevlig stämning. Kvällens samling bör väl bli lite lättare, inget tyngre arbete får man hoppas utan enbart lite kroppslig och själslig inspiration.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0