Vart är hockeyn på väg i sta´n?

Här kommer ett kanonförslag till TV4 som skulle locka tittarsiffror som inte nån annan kanal skulle matcha. Gör en dramaserie (dokusåpa) om HC LIdköping, en slags omvänd Åshöjdens BK-serie, och visa en förening där allting på seniornivå verkar går åt h-e.

                   
                                   Det gäller att vara fokuserad... inte bara på isen.

                      
Jag vill bara påpeka att det är inte med glädje eller illvilja jag skriver det här, tvärtom det handlar enbart om frustration över vad som kan hända i en förening som för bara ett år sedan var riktigt på G. Allt verkade då gå klubben i händer, som nykomling i div 2 lyckades man ta sig till div 1-kval med hjälp av flera riktiga klasspelare, mycket publik på hemmamatcherna och hela föreningen levde i en värld där framgång blev något alldeles självskrivet. Ingen hade av naturliga orsaker nån anledning att ens tänka på att det kunde gå åt pipan, det verkade som om alla trodde att saker och ting löser sig självt.

Ansvariga verkade leva i en värld där det mesta gick lite för fort och enkelt, man hade inte den kompetens eller förmåga att riktigt överblicka vad som hände. Ingenting kunde gå snett tycktes det, styrelsen brydde sig inte ens om att hålla koll på ekonomin utan lät allting bara rulla på, på samma sätt som representationslaget och flera u-lag rullade på med framgång på framgång. När de ansvariga äntligen lyckades få stopp på karusellen och lite yra i skallen började granska situationen på allvar började verkligheten komma ikapp. Aj då, vart har pengarna tagit vägen sade någon som börjat granska räkenskaperna lite noggrannare. Vi som trodde att det ekonomiska läget var bra, ja på samma nivå som lagen, alltså riktigt bra.

                          
                             Hockey kan ibland vara riktigt fängslande.., eller idrotten förbrödrar!.

                          
                                            
Lämpligen startar man dokusåpan från denna stund då krisen är ett faktum. Styrelsemedlemmar som entledigades från sina förtroendeuppdrag, spelare som protesterade, spelare som slutade, spelare som bytte klubb, presskonferenser om läget, presskonferenser som ställdes in, nattliga telefonkonferenser, ja allt var en enda soppa under en tid då säsongsuppladdningen skulle varit det som allt skulle handlat om egentligen.

Vet inte hur många avsnitt tv skulle kunna göra på detta men eftersom det fortfarande är lika turbulent som i höstas så verkar 20 avsnitt inte som en utopi, det skulle säkert kunna bli ännu fler för det verkar definitiv inte som om läget är speciellt stabilt, tvärtom, det flyttar spelare lite då och då.

Det som ändå skulle kunna bli ett lyckligt slut på denna eventuella tv-serie är ju vetskapen om att klubben ändå har en jättefin ungdomsverksamhet. Flera av u-lagen håller en väldigt bra nivå med U16 som det riktiga klasslaget med spel i Elitserien för åldersgruppen där man för närvarande ligger på en fin femte plats. Bara att hoppas på att klubben får ordning i leden, det krävs att alla drar åt samma håll och lägger prestige och småsinthet åt sidan. Jag hoppas självklart att allt kommer att lösa sig på bästa sätt, att hockeyn behövs i sta´n visade sig inte minst förra säsongen då publiksiffrorna hela säsongen låg runt 500-600 personer. 


Kommentarer
Postat av: Johan H

Det som har hänt denna säsong är en tydlig konsekvens av ett otroligt dåligt ledarskap. Och total avsaknad av fingertoppskänsla från styrelse och sportgrupp. Man kan se på verksamheter på olika sätt, det okunniga ögat ser inte samma saker som det kunniga ögat. Hoppas att HCLs mest kompetenta syrelse är nöjda med slakten av många års tålmodigt arbete.

2009-01-09 @ 07:07:40
Postat av: Raffe

Tycker idén om dokusåpa verkar utsökt. På HCL´s hemsida under Nyheter finns ett nytt "Brev till föreningen från styrelsen" som i sin omfattning skulle kunna ligga som grund för ett manus. Där finns hela dramaturgin för en såpa, från de förhatliga utsocknes svikarna till den kämpande lilla skaran rättrogna med hjärtat på rätta stället och toppad med styrelsens storögda förvåning, "vaffe gör de på dette viset?" Som statister kan publiken medverka, i dagsläget och senast ca 90 st, verkar bli en lagom stor dokusåpafamilj.

Nu gäller det bara att hitta ett produktionsbolag, Jofa kanske.

2009-01-12 @ 11:06:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0