Vara kommun satsar också på fel häst.

Lite skämtsamt kan man uttrycka sig som i rubriken, Vara kommun väljer att satsa skattebetalarnas pengar på nåt annat än enbart skola, vård och omsorg. Tycker mig känna igen detta från grannkommunen Lidköping där mina skattepengar också satsas på projekt utanför dessa kommunala basåtagnaden. TACK FÖR DETTA vill jag säga, tack för att det finns en majoritet av  kommunalt förtroendevalda som vågar tro på en framtid. Oavsett vad andra tycker om den så kallade evenemangshallen som håller på att växa upp så tycker jag personligen det är ett steg framåt, är övertygad om att den kommer att bli en stor tillgång för alla. Därmed inte sagt att hallen är den enda satsningen som måste göras, det finns självklart fler projekt, inte minst för övriga idrottsverksamheter, exempelvis en rejäl satsning på ridklubben, men det är förhoppningsvis något som våra förtroendevalda redan noterat. 

                            
                                               Två kommunala projekt som skapar debatt....
 
Läser i dagens tidningar att Sverige är det land i världen som har de mest pessimistiska företagarna, företagare utan framtidstro, föga överraskande. Tack och lov har detta inte fullt ut smittat av sig till våra kommunala företrädare som fortfarande vågar satsa även då den ekonomiska situationen för tillfället är dyster. Bara för att skola, vård och omsorg behöver pengar måste väl inte övrig verksamhet avstanna. Inte skall jag behöva vänta på att få komma in på äldreboende för att få ta del av den kommunala kakan, antar att vi trots allt är några stycken i aktiv ålder som också vill ha nånting för våra pengar. Prioritering och fördelning är våra politikers största huvudbry, det gäller som sagt att tillgodose alla behov.

Att satsa på friskvård genom att erbjuda möjligheter för idrottsutövning där både bredd och topp tillgodoses, breddat kulturutbud, kanske riktade ungdomssatsningar utanför idrotten, ja det finns massor av oerhört viktiga projekt där våra gemensamma kommunala medel kan innebära skillnaden mellan utflyttning/inflyttning i en kommun. Senaste tidens insändare från innevånare i Vara talar istället om att satsningar på vad jag beskrivit ovan skulle innebära att man känner sig tvingad att flytta från kommunen. Vågar inte tänka på vad som skulle hända om inga satsningar utöver skola, vård och omsorg gjordes, då kanske det blev annat ljud i skällan.

Vara Horse Arena samt planerad konsthall är tydligen något som retat upp vissa så till den milda grad att man är beredd att flytta till Essunga. Undrar vad Essunga har för projekt på gång, antagligen inte några eftersom bakåtsträvarna ser Essunga som ett kommunalt paradis på jorden. 

Flytta till Essunga så dröjer det antagligen inte länge innan man förfasar sig över att ingenting görs, det är inte lätt att vara alla till lags, inte ens i Vara

Kommentarer
Postat av: Oven

Problemet i Vara är nog att alliansen inte klarar att leva upp till sina vallöften ang. basverkasamheten men samtidigt hittar pengar till nya satsningar. Så är ju inte fallet i Lidköping där majoriteten sköter sina basåtaganden och samtidigt kan göra nysatsningar. Vara-alliansen har väl samma problem som alliansen i övriga riket, de har lovat runt men håller tunt!

2009-01-14 @ 16:03:40
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0