Nybygge med förhinder

Funderade en stund på att skriva några väl genomtänkta rader om svininfluensan men snubblade redan i inledningen på tangenterna. Varför skriva om nånting som redan ventilerats till leda, tidningar, teve, Svensson på gatan, ja jag vet inte var man skall vistas för att slippa höra om denna "världskatastrof".

                                        

Det får istället bli lite funderingar kring det planerade byggandet av bostäder på Närebo. Markägaren vill bygga radhus och småhus på en bit mark som inte är av större intresse att bruka. Problemet är bara att de hus som ligger i direkt anslutning hamnar bakom dessa planerade nybyggen vilket innebär att de blir av med den öppna vy de har nu. Därför har dessa fastighetsägare med rätta protesterat mot planerna.

Jag är den förste att ställa mig på deras sida, hur skulle det se ut om byggena blir verklighet med tanke på vad som just nu händer på Kartegårdsgatan. Där har fastighetsägarna utefter gatan tvingat kommunen att göra åtgärder för att minska bullret från gatan vilket innebär smalare gata och framtida farthinder. Hur skulle det bli vid Örslösavägen om det byggs småhus alldeles intill vägen? Jo självklart måste ju hastigheten sänkas, farthinder byggas och nån form av bullerdämpning ordnas. Varför i herrans namn skapa ett liknande problem som just nu håller på att ge kommunens trafikplanerare gråa hår, hur tänker man egentligen. Men å andra sidan så är väl byggandet bara på förslag, inga beslut är ju fattade och det är som sagt bara att hoppas att beslutet blir som de tidigare boende har begärt i sitt inlägg, alltså inga nya husbyggen just där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0