Victoria avstår apanaget, lever på kärlek

Ja må hon leva, ja må hon leva sjöngs det på Öland i går kväll då prinsessan Victoria firades. Andra versen på sången hade texten: Av vad skall dom leva, av vad skall dom leva, jo av kärlek skall de leva uti hundrade år vilket avsåg Victoria och Daniels framtid.

                                                                     
                                                          Blir billigare i drift framöver...

Av kärlek skall de leva, tack, sa jag spontant, då slipper åtminstone jag att vara med och försörja dessa nippertippor och goddagspiltar i fortsättningen. Apanaget till kungahuset kan säkert minskas med några tiotals miljoner om året på detta viset vilket skulle kännas befriande måste jag säga. Antar att hans Majestät Carl XVI Gustaf har åtagit sig att svara för den ekonomiska delen med hjälp av sin "förmögenhet", alltså dina och mina pengar han lagt på hög under åren. Resten lär väl ungdomarna få sköta själva. Kärleken är ju kanske inte lika lätt att lägga på hög i banken så det gäller att sätta sprätt på tillgångarna så snart som möjligt.

                                                     
                                                     Gäller inte kungahuset

Varför denna avhyvling av kungahuset egentligen? Jo, det är ju som vanligt ganska enkel matematik, en familj, eller rättare sagt släkt som inte har det minsta inflytande i samhället skall leva på skyhöga bidrag. Sverige värnar ju yttrandefriheten som nåt av vårt demokratiska samhälles starkaste tillgångar. Varför har vi då satt munkavel på de annars så högt ärade kungligheterna kan man fråga sig. Ingen av dessa familjemedlemmar tillåts ju säga vad de tycker, de förväntas svamla om fullständigt meningslösa saker som inte på nåt sätt får vara kontroversiella eller innehålla egna åsikter. Allt vad de säger skall vara noga tillrättalagt för att passa, inget annat accepteras. Normalt kallas detta för att leva i ett diktatoriskt samhälle men inte då det gäller dessa nickedockor.

Vad blir då egentligen nyttan med dessa bakbundna marionetter mer än möjligen lite PR-värde för de royalistiskt trogna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0