Pengar finns det gott om i idrottsvärlden

Pengar, pengar, pengar, allt handlar tydligen om pengar numera. Det går inte att slå upp en tidning eller titta på teve utan att matas med hur mycket pengar det kostar, vad nån tjänar eller lurar till sig. Inte minst kvällstidningarnas sportbilagor fullkomligen svämmar över av ekonomiska redogörelser för våra sportidolers inkomster eller transfersummor. Vad som är riktigt spännande att presentera är vilka klubbar som är på fallrepet, senaste konkurshotet jag läste om hänger över speedwaylaget Smederna som kanske tvingas dra sig ur pågående serie.

                                     
                         Titta inte bort grabbar..., ta dollarbunten även om den är tunn

En annan intressant uppgörelse presenterades häromdagen då man visade bröderna Sedins nyskrivna femårskontrakt med Vancouver Canucks där tvillingarna får runt 47 miljoner vardera per år för att fortsätta i den kanadensiska hockeymetropolen. Det som var den stora nyheten var just att grabbarna valde att stanna i Vancouver och ta den "ekonomiska smällen" då man annars kunde skrivit betydligt fördelaktigare kontrakt med nån annan klubb. Visst är det skönt med hockeylirare som fortfarande gör sitt jobb för sketna 47 mille.

                                                
                HC Lidköping viker inte ner sig även om det osar katt ibland

På den lokala fronten har det ju på senare tid handlat en del om HC Lidköpings knackiga ekonomi. En klubb som tyärr hamnat i rejält ekonomiskt blåsväder men som trots allt har ett antal idealister som kämpar med näbbar och klor för att ro den svajiga ekan i hamn. Är övertygad om att klubben kommer att fortsätta utbilda fina hockeyungdomar vilket på sikt kommer att ge ett positivt resultat även på ekonomisidan. För det är ändå ekonomin som till allra största delen delen styr verksamheten. Förresten, kanske nån av klubbens ungdomar i framtiden kan kamma hem sisådär 50-100 miljoner om året i hockeyns hysteriska pengakarusell, bara att gratulera i så fall. Glöm då inte bort att skänka en slant till HC Lidköping, den kommer säkert väl till pass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0