Shakespeare visste vad han skrev

Kanske detta välkända citat från William Shakesperes pjäs Hamlet kan passa som inledning till dagens synpunkter.
"Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över"

                                                         
                                       Fler borde tänka som William Shakespeare

Har nog skrivit om detta tidigare men kan inte låta bli att ta upp det på nytt. Tillhör den trogna skara av tidningsläsare som då och då även deltar i den offentliga debatten. Nättidningen Lidköpingsnytt.nu är ju en för de flesta välbekant och flitigt läst avisa som även har en uppskattad kommentarsmöjlighet till artiklarna. Varför jag tar upp detta med möjligheten att ha synpunkter på det som skrivs, att på ett anonymt sätt få chansen att" skriva av sig" är att kommentarerna ibland verkar ha skrivits antingen för att enbart provocera eller i andra fall av fullständigt förståndsbefriade författare. I alla fall får man den uppfattningen om dom.

Trots att redaktör Smitterberg vad jag förstår kastar en stor del av materialet på sophögen så är det ändå en nivå som på nåt sätt skrämmer, det förekommer synpunkter och ett språkbruk som man inte trodde fanns, vissa återkommande signaturer skulle egentligen avstå skrivandet helt beroende på deras sätt att uttrycka sig. Att vi har både åsiktsfrihet och tryckfrihet skall vi självfallet vara tacksamma för om man betänker alternativet. Därför skall det till ganska mycket innan det går att stänga spjället på dessa åsiktsmästare. Däremot skulle inte lite självrannsakan skada, vet väl själv att man ibland vill skriva med betydligt "större" bokstäver men efter en stunds eftertanke så blir stilen normala 10 pt istället för 24 pt som man ville använda i det första adrenalinflödande skedet.

Det kan vara riskabelt att skriva som jag gör här ovan, risken finns att bli betraktad som den som inte tolererar andras åsikter. Fel, fel, fel, älskar personer med åsikter, just därför är det så viktigt att kunna argumentera för sin sak på ett sätt som för tankarna och dialogen framåt. Att enbart slå sin "motståndare" i skallen med än det ena än det andra, ibland rent kränkande kommentarer är inte konstruktivt, det skapar enbart motsättningar som vid närmare granskning kanske inte är så stora när allt kommer omkring.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0