Blandade karameller, söta som sura

Vad kommer Sveriges EU-orförandeskap att innebära för Sverige? En ganska snäv och begränsad fråga i det europeiska perspektivet, men visst har den ett berättigande. Att vi som ett litet EU-land skall inneha ordförandeskapet under ett halvår kanske egentligen inte betyder så värst mycket ur nationell synpunkt mer än att våra medier har nånting att fokusera på. Passar väl bra då Michael Jackson knappast kan fortsätta att fylla förstasidorna så värst mycket längre även om spekulationerna och konspirationsteorierna kring hans död sannolikt kommer att presenteras under ytterligare några veckor, det säljer onekligen.

                                                
                       En vilsen "statsman" som räddats av den globala krisen

Att Fredrik Reinfeldt får chansen att spela den store statsmannen kanske kan vara intressant under en kort tid men sen är det väl som vanligt igen, ingen bryr sig speciellt. Den globala finanskrisen har ju räddad honom tidigare och kommer väl att göra så även under ordförandetiden. Att ordförandeskapet kommer lägligt råder knappast nån tvekan om, det kommer att ta blickarna från hans tillkortakommande som statsminister där alliansen enbart satsat sina resurser på att hålla samman oavsett vilket resultatet blivit. Bara att vänta in 2010 och hoppas att vi får återinföra en mer rättvis fördelning av våra resurser, ett samhälle där de svagaste inte skall begöva f(g)öda de mest förmögna.

Kanske till och med pensionärerna kan återfå lite av det som de efter ett helt yrkesverksamt liv rimligen borde kunna kräva. Det enda som höjs för denna kategori är skatten, en orättvisa som egentligen inte skulle behöva förekomma om vi begåvats med en begåvad, ansvarsfull och trovärdig regering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0