Davis Cup förstört av Malmöpolitiker

Sitter och tittar på Davis Cup-machen mellan Sverige och Israel och blir mer och mer irriterad på Malmöpolitikerna med Repalo i spetsen som beslutat att matchen på skall spelas inför tomma läktare. Ett överspel av de ansvariga som jag inte trodde var möjligt, att så till den milda grad ta på sig rollen som världssamvete under förespegling att matchen skulle innebära ett stort risktagande om man fick fylla Baltiska hallen med åskådare.

                                                          

Klumpigt och klåfingrigt, det enda detta åstadkommit är att hemmamatchen som skulle kunnat bli en stor framgång för Sveriges Davis Cup-lag nu istället blir en belastning, Israel blir naturligtvis extra peppade av detta "påhopp". Trodde att politik och idrott i tider av globalt samarbete för övrigt skulle kunna hanteras på två olika plan men icke.

Att jag personligen tycker att staten Israel med hjälp av USA är en världsbelastning är av underordnad betydelse i detta idrottsliga sammanhang. På samma sätt borde politikerna i Malmö resonerat, risken för upplopp och kravaller har väl aldrig varit så stor som då man började denna aktion. De "kravallbenägna" som tidigare inte haft en tanke på matchen har nu fått så mycket tändvätska att de utan att fundera närmare på den politiska situationen ser en möjlighet att få delta i en "politisk demonstration", en aktion som för många tyvärr bara är ett sätt att få kasta sten.

Politiker skall vara politiker, polisen skall vara den myndighet som värdera risker i såna här sammanhang. Vad jag förstått så har Malmö tillräckligt med problem utan att behöva skapa ytterligar konfrontationer.   

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie

Ronny! Det är inte Malmös politiker som har förstört den här tennismatchen. Det är USA som gjort detta genom att stödja Israels vansinnespolitik mot Palestinierna i området. Du har nog missat alla svenska ungdomars engagemang mot Israels invasion de senaste veckorna.

2009-03-09 @ 14:25:28
Postat av: Ing-Marie

För övrigt så är det väl bra att någon tar på sig ett "världssamvete". Den största illgärning vi medmänniskor kan göra är att tiga och bara titta på när förtrycket eskalerar.

Det är bra att du reagerar, men det är inte synd om det svenska Davis Cup laget, dom lever i ett fritt land och behöver oftast inte skyddas av en massiv polisinsats.

2009-03-09 @ 14:35:19
Postat av: Ronny

Hej Ing-Marie



Bra att du tar upp tråden, håller med dig om att USA:s roll i bl.a. mellanösternkonflikten är en katastrof, fortfarande lika stor och eländig som den varit under de senaste 40 åren. Däremot har jag fortfarande inte förstått syftet med att spela matchen inför tomma läktare. Ville man effekltivt protestera mot Israels ockupationspolitik skulle man ställt in matchen, nu skyllde man på att säkerheten inte kunde garanteras vilket jag fortfarande tycker var en feg politisk förevändning. Jag håller fortfarande fast vid att det finns betydligt effektivare åtgärder om man vill agera "världssamvete" än att sabotera ett idrottsevenemang. Men det är väl tyvärr på den nivån man vågar ageraa när det gäller USA/Israel.

2009-03-09 @ 18:14:54
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0