En själ som hindrar, och en som stjäl förtroende

Här kommer en liten berättelse om två aktuella föredettingar: Hasse Rasetorp (M) och Wanja Lundby-Wedin (S).

Nu är det klarlagt varför det är så svårt att sälja gamla Försäkringskassans hus på Stenportsgatan i Lidköping. Läser i dagens NLT att förre chefen för FK Hasse Rasetorp (M) säger sig ha lämnat sin själ i huset. Tacka f-n att det blir svårt, ja i det närmaste omöjligt att sälja fastigheten då. Har svårt att tänka mig att nån vill köpa ett hus med Rasetorps själ innanför väggarna, blir nog att kosta på en rejäl och svårjobbad sanering innan huset läggs ut till försäljning.

Rasetorp har för tillfället häcken full med att tillsammans med sina partivänner svartmåla Lidköpings kommuns styrande. Slöseri, misskötsel, oansvarighet, ja argumenten är många då Moderaterna basunerar ut sitt budskap. Att de alliansstyrda grannkommunerna sitter i en ännu besvärligare sits är enligt Rasetorp och hans vapendragare inte speciellt intressant, där har man ju enligt moderatdebattörerna i alla fall ansvariga politiker som styr och då beror de ekonomiska problemem självklart på världsekonomin. Ja vad säger man egentligen??
                                                                    

AVGÅ WANJA...
för din egen skull men mest för dina medlemmars skull

          
En annan stavning av uttalet stjäl är det vi för tillfället läser och hör om LO-bossen Wanja Lundby-Wedin. Lyssnade på tv-programmet Debatt i går kväll och blir mörkrädd då det sitter en LO-pamp från distrikt väst och tycker att Wanja gjort ett bra jobb och har fullt förtroende för hennes arbete. Hon har enligt denne pamp blivit förd bakom ljuset och skall definitivt inte avsättas, hon gör ett bra jobb och "har inte skott sig själv" fortsätter han. Att hon inte skall avsättas är jag den förste att hålla med om, odågan skall naturligtvis AVGÅ på egen begäran med omedelbar verkan. Samtidigt skall hon lämna tillbaka de styrelsarvoden hon plockat ut under sin tid som LO-chef. Det är väl ändå LO-medlemmarna som avlönar henne, då är det självklart LO:s pengar hon stoppat i egen ficka från de 24 bolagsuppdragen. Att hon själv påstår sig ha medlemmarnas förtroende är patetiskt, varenda undersökningar visar att mindre än 10% har förtroende för henne. Alltså AVGÅ WANJA LUNDBY-WEDIN, NU!!!

Sitter man som hon i 24 olika bolagsstyrelser och inte har såpass kunskap om bolagshantering att man ser oegentligheterna utan bara skriver på årsredovisningen utan att ifrågasätta dessa astronomiska löner och bonusar då är det hög tid att AVGÅ! Har själv suttit som löntagarrepresentant för Ledarna i ett av Sandviks dotterbolag en gång i tiden och vet hur vi löntagarrepresentanter egentligen betraktas. Marionetter som skall manipuleras för att vid lämpliga tillfällen kunna användas under förevändningen "arbetstagarna har ju varit med och fattat beslutet". Efter två år i dessa maktens boningar valde jag därför att ta min Mats ur skolan för att åter kunna gå med rak rygg bland medlemmarna. Vissa sitter tyvärr kvar år efter år i dessa styrelser, blir inbjudna i de fina salongerna eller får följa med på en utlandsresa då och då för att "anpassas" till uppdraget och glömmer ganska snabbt sitt egentliga ursprung och vem de representerar.

Hoppas att jag idag får beskedet att LO-chefen beslutat avgå, det vore i så fall ett sätt att åtminstoen till en del återupprätta förstoendet för LO, Samtidigt ett sätt för arbetarrörelsen att slippa forsla runt detta tunga lik i lasten vilket annars kan bli oerhört kostsamt både på kort och längre sikt. De enda som gnuggar händerna är skribenterna på bl.a. SvD, DN och självklart alliansens företrädare. De får ju vällagade och välkryddade argument serverade på silverfat. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0