LHK tog ett stort steg i kvalet

Frågan är berättigad tycker jag. Att handbollen inte är den stora sporten är väl ingen hemlighet eller överraskning. Varken på dam- eller herrsidan tillhör handbollen den idrott som lockar massorna till läktaren. Därför var det riktigt trevligt att bänka sig i Idrottens Hus tillsammans med uppskattningsvis 500 personer och följa matchen i kvalet till div 2 mellan LHK och Hisingen från Göteborg. Att hemmalaget skulle vinna med 30-27 var kanske inte så många som trott på förhand, Hisingen är ändå ett etablerat div 2-lag vilket kanske inte märktes ikväll. LHK gjorde en riktigt bra match, framförallt försvarsspelet var gediget och detta kryddat med en fantastisk målvak bäddade för segern.

En stor stark..., Niklas Pettersson var en skräck för Hisingen

Nu är det bara att ladda om för matchen i Göteborg. Med samma inställning i försvarsjobbet och en målvakt med lite flyt så fixar man det här. Det enda som oroar lite är att Hisingen i andra halvlek lyckades plocka bort LHK:s farligaste anfallsspelare Niklas Pettersson genom punktmarkering. Detta gjorde att spelet till stor del kom av sig, framförallt tappade man fart och skottstyrka, Niklas hade i första halvlek en ruggig bössa som flera gånger gjorde att bortamålvakten nästan blev sönderskjuten. Ändå lyckades han med några skott samt sina finurliga inspel på linjen även i andra så det är bara att hoppas att han kan komma till sin rätt i nästa match igen.

Division 2-spel skulle vara ett uppsving för lidköpingshandbollen, bara att hoppas man lyckas ta sig dit.