LO-Wanja igen

Måste bara än en gång få fortsätta min kritik av LO-bossen Lundby-Wedins så kallade styrelsearbete.
Enligt LO:s hemsida säger hon nämligen så här i ett meddelande: "När vi inom LO engagerar oss i bolagsstyrelser ger vi oss in en för oss främmande värld".  Främmande värld säger denna högt uppsatta representant. Alldeles förbannat märkligt att det hon kallar främmande värld ändå tillför henne personligen drygt 400 000 kronor i arvode per år. Nästan en halv miljon kronor till en styrelsenovis som hamnat "i en främmande värld". Alltså motsvarande en eller kanske två årslöner för någon av de medlemmar hon representerar. Detta utöver lönen från LO!!! Vore det inte på sin plats att hon kliver ut i ljuset och därmed minskar risken att hela arbetarrörelsen förnedras i "denna främmande värld", eller åtminstone erkänna att hon bara varit ute efter pengarna och därför avgå.

                                             
                             LO-borgen..., en ruin i arbetarsverige för tillfället

Tyvärr fortsätter hon envist att klamra sig fast med förklaringen att hon inte "kan svika sina medlemmar". Är det nånting hon redan gjort med ackuratess så är det väl att ha svikit sina medlemmar, ingen vill längre ha med denna odugling att göra (sånär som på en LO-pamp från Göteborg) så det enda rätta är som jag sagt åtskilliga gånger redan: LÄMNA DITT UPPDRAG WANJA MED OMEDELBAR VERKAN! Ditt förtroendekapital är förbrukat med råge, ju längre du sitter kvar desto mer blir du skyldig dina medlemmar. 

Först när hon avgått kan LO-medlemmarna återigen gå med högburet huvud och rak rygg. Nu är det bara att skämmas och försöka förklara det som ingen nånsin skulle behövt förklara, nämligen att det är åt h-e att arbetarrepresentanter varit med om att dela ut dessa fullständigt horribla löner och bonusar till medelmåttiga statliga chefer. Att det varit "en främmande värld" för deras representant är det ingen som bryr sig om, hon har haft rejält betalt för sitt uppdrag att representera "folket".

Hoppas detta blir mitt sista inlägg i denna bedrövliga förtroendeaffär, det finns betydligt viktigare saker för arbetarkollektivet att hantera än att försöka laga och spjälka högsta hönsets sönderbrutna vingar.

Kommentarer
Postat av: Oven

Senast måndag MÅSTE hon ha lämnat annars är skandalen irreperabel. Hon bör även ta med sig Erland Olausson som satt i gruppen som utformade pensionen. Kunde inte han om ngn informerat henne om vad det var hon skrev på (jag tror att så skett)? Alla i LOs styrelse som i ngn styrelse medverkat till något pensionsavtal eller bonus MÅSTE ta sitt pick o pack och lämna! Löfven säger att han varit emot men detta går inte att utläsa av protokollen. De skall inte "vara" emot, de skall stå på barrikaderna och hota med generalstrejk mot detta roffande som inte är annat än ren och skär stöld. De sitter i knät på finansen. Vem månar de mest om, aktiekapitalet eller medlemmarna? Sälj aktierna och inför i stadgarna att fackliga förbund EJ får äga aktier. Det går inte att sitta på två stolar samtidigt och denna sjuka har spridit sig som en löpeld ända ner till lokal nivå och underminerar allt vad facket egentligen står för.

2009-03-27 @ 22:35:08
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Rätt Ove, läser dagligen hur fackföreträdare "glömmer" vem de representerar. Det räcker med att gå till "mitt" gamla företag så rämnar fasaden som krackelerande blufflera. Dags att städa i styrelserummen både på hög och låg nivå.

2009-03-27 @ 22:49:20
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0