Rätt låt vann!!!

Malena Ernman räddade det svenska Melodifestivaljippot som pågått de senaste veckorna. En tävling som egentligen blivit ett produktionsspektakel där man satsar mer på ljus- och bakgrund än musikaliska överraskningar. Enda undantaget är Malena Ernmans vinnarlåt "La voix" som stod skyhögt över övriga bidrag har förutsättning att bli en riktig hit, fantastisk musik och ett kanonframträdande.

                                     
                           Fredrik och Malena... en superkombination

Fredrik Kämpe som skrivit musiken har gjort ett riktigt kap då Malena Ernman fick ta hand om låten, ingen skulle kunnat gjort den bättre än hon gjorde och det kan utan tvekan bära ganska långt i Ryssland senare i vår. Att Caroline af Ugglas med låten "Snälla, snälla" var omkring 4000 röster från förstaplatsen är bara att tacka Gud för, en låt som visserligen är speciell och sticker ut men ändå på ett sätt som jag tror hade spolierat alla möjligheter till en bra placering i Europafinalen. Kanske i och för sig inte spelar så stor roll då det numera är "släktröstning i österled" som brukar avgöra vilket gör att det inte är alldeles enkelt att slå sig in i denna österländska samexistens om man säger så, där gäller devisen att att se om de sina i första hand. 

                                                 
                           Tyvärr Måns, det räckte inte den här gången...

Om vi skall passa på att utse årets flopp, eller i varje fall årets förlorare så måste jag ge Måns Zelmerlöw denna mindre smickrande titel. Efter att den internationella juryn och de svenska jurygrupperna sagt sitt verkade Måns ha segern i en liten ask. Nu fattades ju bara alla tjejröster ute i landet, de skulle ge honom en jordskredsseger var det tänkt, men var fanns tjejerna, hade de redan gått på krogen eller...? Knappast, klockan var ju bara barnet då röstningen startade, troligare är väl att man helt enkelt inte gillade låten tillräckligt för att ge sin röst. Kanske detta ändå visar att det är just låten som är avgörande, inte enbart vem som framför den. För ingen kan väl påstå att Måns låt tillhörde de skarpaste i startfältet, en intetsägande dänga som vi hört i hundra liknande versioner tidigare, inget som stack ut och ropade att "här har vi en vinnare". Det hjälpte inte att han själv på alla sätt försökte framstå som scenens kung, det går inte att göra en vinnande låt av gammal skåpmat. 

Nu har jag sagt mitt, undrar vad ni andra säger. Vore kul att höra vad ni anser om tävlingen, ALLA måste ha åsikter i denna så oerhört viktiga fråga: RÄTT eller FEL låt, det var frågan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0