Massor av idéer men ändå bara lite hockey

Sitter som ett frågetecken framför datorn, kanske inte så ovanligt men ändå, idag hittar jag tusen saker att tycka till om men saknar ändå ord för att få dessa tusen olika ämnen på pränt. Kan det möjligen bero på den oerhörda mängd information som matas ut?

Några exempel:
-Kommuner föreslår frysta löner för sin personal.
-Företag och fack jobbar också på olika lönesänkningssystem.
-Vem skall ta över Volvo?
-Kommer SAAB att begäras i konkurs?
-Skall regeringen skjuta till pengar till kommunerna?
-Är det rimligt att stänga Gösslunda skola?
-Hur får vi stopp på villainbrotten i sta´n?
-Hur kunde LAIK 19-årslag förlora mot Västerås?
-Varför blir det aldrig vår?

Se bara vilken skatt att ösa ur om man bara kommer på vad som kan skrivas om detta som inte redan är nedtecknat. Oavsett var man hämtar information så finns det hur mycket synpunkter som helst på i stort sett allting. Att då själv komma på nåt revolutionerande att tillföra debatten är inte enkelt, det blir ett evigt upprepande, skillnaden blir bara att man hittar lite andra formuleringar på samma tema.

                                                             
                                                                                  Experten har talat...


Hockeyslutspelet engagerar
Läste just några inlägg om hockeslutspelet där smarta grabbar med Aftonbladets Lasse Anrell i spetsen försöker analysera och förklara för oss vanliga dödliga varför det är si eller så. Första matchen mellan Luleå och Frölunda där hemmalaget Luleå körde över Frölunda var enligt Anrell bara en försmak på hur kvartsfinalserien skulle komma att se ut. Luleå skulle komma att bli en skräckmotståndare för göteborgarna som definitivt valt fel lag att möta. Efter andra matchen där Frölunda vann i Scandinavium började experten Anrell att vackla en aning, efter tredje matchen där göteborgs stolthet körde över Luleå ber han om ursäkt för sina kommentarer under resans gång. Härligt att ha experter att luta sig mot, det är dessa välbetalda gårdfarihandlare i subjektiva åsikter som gör att vi amatörer i branchen för det mesta kan känna oss ganska tillfreds med vårt sätt att se på tillvaron. 

För att visa att jag minsann är att lita på som expert vågar jag mig på att utse Färjestad som vinnare i kvarten mot Brynäs. För övrigt överlåter jag åt Anrell och pojkarna att sia om utgången i resten av matcherna, det känns befriande att slippa stå med dumstruten på skallen frampå veckan.  

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0